Azgın dalgalardan kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Azgın dalgalardan kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2001 00:00


Yaşar ANTER / BODRUM, DHA
Haberin Devamı

Bodrum açıklarındaki 100 kilometrelik fırtınaya aldırmadan imdat çağrısına koşan Halil İnceoğlu, dalgalarla 3.5 saat boğuşup Fransız Ribeyre Çifti’ni ölümden kurtardı.

Ege Denizi'nde gece yarısı fırtınada ipi kopan yatları ile açığa sürüklenen Fransız Daniel ve Jacqueline Ribeyre çifti, tam 2 saat azgın dalgalarla boğuştu. Fransız çift umutlarını yitirdiği anda Bodrumlu kaptan Halil İnceoğlu hızır gibi yetişti. Türk kaptan sayesinde karaya ayak basan Daniel ve Jacqueline Rebeyre çifti, ‘‘Yaşadığımıza inanamıyoruz’’ dedi.

Dört ay önce Fransa'nın Nice kentinden, Türkiye kıyılarını gezmek için gelen 46 yaşındaki Daniel Ribeyre ve 44 yaşındaki eşi Jacqueline Ribeyre, önceki akşam saatlerinde şiddetli rüzgárdan korunmak amacıyla Gölköy Koyu'na demirledi. Ancak, saat 22.00 sıralarında şiddetli esen rüzgárda attıkları çapanın ipi koptu.

Fransız Ribeyre çiftinin ‘Sun Dance’ isimli yatı fırtınada hızla açık denize sürüklenmeye başladı.

Yatta uykuda olan çift, gecenin karanlığında Ege Denizi'nın azgın suları arasında kaldı. Saatte 100 kilometreyi bulan fırtınayla sallanan yatın güçlükle çalıştırılan motoru da 10 dakika sonra durdu. Fransız teknesinden gelen imdat çağrıları Güllük'teki Sahil Güvenlik'e ait 68 borda numaralı bot ile Türkbükü'nden 50 yaşındaki kaptan Halil İnceoğlu tarafından duyuldu.

GİTME DEDİLER, AMA...

Evli ve 2 çocuk babası Halil Kaptan, Türkübükü'nde arkadaşlarının ‘‘Gitme, aşırı dalga var. Sen de batarsın’’ uyarılarına rağmen saat 01.00'de 22 metre uzunluğundaki ‘Halil Kaptan-1’ adlı günübilik tur teknesiyle limandan ayrılarak, 11 metre uzunluğundaki ‘Sun Dance’ isimli yatı aramaya başladı. Sahil Güvenlik 68 No'lu botu da Güllük'ten denize açıldı. Halil Kaptan yaklaşık 2 saat sonra, karadan iki mil açıktaki Büyük Badem Adası yakınında kayalıklarına doğru sürüklenen Fransız çiftin yatını buldu.

BÖYLE DALGA GÖRMEDİM

Kaptan Halil İnceoğlu, teknesine bağladığı motoru bozulan yatı, sabah saat 04.30'da Türkbükü Limanı'na getirmeyi başardı Ribeyre çifti, ‘‘Halil kaptan olmasaydı belki de kayalıklara çarpıp parçalanacaktık, Kaptan'a hayatımızı borçluyuz. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Yatımızı tamir ettikten sonra seyahatimize Türkiye kıyılarında devam edeceğiz’’ dedi. Halil İnceoğlu, ‘‘35 yıllık kaptanım. Hayatımda böyle fırtına görmedim. Denizde kalan kim olsa her zaman aynı yardımı yaparım’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!