Azeri gazeteciye tuzak videosu sızdı

Güncelleme Tarihi:

Azeri gazeteciye tuzak videosu sızdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2012 00:00

Azerbaycan’ın araştırmacı gazetecilerinden olan Hatice İsmailova’nın gizlice çekilmiş müstehcen bir videosu internete düştü. İsmailova’ya yönelik tehditlerin Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın kızları Leyla ile Arzu hakkında yaptığı araştırmalar sonrasına denk gelmesine işaret ediliyor.

Haberin Devamı

AMERİKAN Özgürlük Radyosu’nun Azerbaycan servisinde çalışan İsmailova, Azerbaycan devlet kademelerinde yolsuzlukları ifşa eden haberleriyle aldığı ödülleriyle tanınıyor. Geçen hafta, “Doğru davranmazsan, seni küçük düşürürüz” diye bir tehdit mektubu aldığını söyleyen İsmailova, Azeri internet sitelerine düşen videoda bir erkekle birlikte görülüyor. “Bu videonun sızması beni durduramayacak, çalışmaya devam edeceğim” diyen İsmailova, bunun sadece özel hayatına yönelik bir ihlal olmadığını, aynı zamanda muhafazakar bir ülkede hayatına yönelik bir kasıt olduğunu savundu. Uluslararası medya örgütleri de olayla ilgili bir soruşturma açılmasını istediler.

Baskılardan dehşete düştük

Gazetecileri Koruma Komitesi, “Meslektaşımız Hatice İsmailova’nın susturulması için başvurulan yıldırıcı taktiklerden dehşete düştük, Azeri yetkilileri, kendisinin güvenliğini sağlamaya ve tüm sorumluları adaletin önüne çıkarmaya davet ediyoruz” dedi. Azeri insan hakları aktivistleri ise İsmailova’nın Aliyev’in kızlarının iş bağlantılarıyla ilgili ifşasının ardından gelen tehditlerin arkasında Aliyev’in destekçilerinin olduğunu iddia ediyor. Aliyev’in Leyla ve Arzu isimli iki kızı bulunuyor.

Haberin Devamı

WikiLeaks’e göre Aliyev’i kızdırmıştı

WIKILEAKS’te sızan 2009 tarihli bir Amerikan kriptosuna göre Aliyev, İsmailova’yı “hükümetin düşmanı” olarak tarif etmiş, ABD’nin Bakü Büyükelçisi’nden kadın habercinin Amerikan radyosundaki görevinin sona erdirilmesi için devreye girmesini istemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!