Aytuğ Atıcı kimdir? Aytuğ Atıcı'nın biyografisi

Güncelleme Tarihi:

Aytuğ Atıcı kimdir Aytuğ Atıcının biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2020 11:23

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Aytuğ Atıcı, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP'den Mersin Milletvekili seçilerek TBMM'ye girmişti. Atıcı son olarak CHP Olağan Kongresi'nde Genel Başkanlığa aday olacağını açıklaması ile gündeme geldi. İşte, Aytuğ Atıcı hakkında merak edilenler...

Haberin Devamı

23 Kasım 1964'te Adana'da doğdu. Baba adı Şahap, anne adı Lütfiye'dir. Tıp Doktoru, Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Aynı fakültede doçent oldu.

Mersin Üniversitesinde Başhekimlik, Dekan Yardımcılığı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve İlk Yardım Araştırma ve Uygulama Merkezi Kurucu müdürlükleri, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı, Neonatoloji Bilim Dalı Kurucu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Mersin Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği, Gebe Eğitim Merkezi Kuruculuğu, Sağlık Bakanlığı Danışma Kurulu üyelikleri ile 2 dönem Mersin Tabip Odası Başkanlığı yaptı.

24. Dönemde Mersin Milletvekili seçildi. Dışişleri; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler komisyonlarında görev aldı. Ayrıca Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu, Bilişim ve İnternet Araştırma Komisyonu ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Üyesi oldu.

Haberin Devamı

Nükleer Savaşa Karşı Uluslararası Doktorlar (IPPNW) ve Nükleer Silahsızlanma İçin Parlamenterler Birliği (PNND) Konsey Üyesi olarak da görev aldı.

Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Atıcı, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!