Aynı görüşteyiz demokrasinize güveniyoruz

Güncelleme Tarihi:

Aynı görüşteyiz demokrasinize güveniyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 00:00

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, “Türk demokrasisine güveniyoruz. İfade özgürlüğü, demokratik toplantı özgürlüğü konusunda aramızda bir görüş ayrılığı yok” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Merkezi’nde dün Başbakan Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Yalçın Akdoğan’la görüşen Ricciardone, özetle şunları söyledi: “Hükümetin bakanlarıyla yakın ilişkiler içerisindeyim. Muhalefetle de görüşüyorum. Gerilim zamanlarında ve daha az gerilim zamanlarında da dost ve müttefikiz. Ortak çıkarlarımıza önem veriyoruz. Demokrasi, büyüyen ve dinamik ekonomi olarak Türkiye’nin gücüne önem veriyoruz. Başbakan ve Başkan Obama bir ay önce iki ülke arasında yatırım ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi üzerinde durdu ve bu görüşmeler devam ediyor. G8 zirvesi başladı. İleri ülkeler ve liderler, yatırım ve ticaret konusunda görüşüyorlar. Biz de buna çok önem veriyoruz. Partinin üst düzey yetkilileriyle bunları görüşmeye devam edeceğiz. Ben yeniden Türk demokrasisine olan güvenimizi vurgulamak istiyorum. İfade özgürlüğü, demokratik toplantı özgürlüğü konusunda aramızda bir görüş ayrılığı yok. Biz Türk demokrasisine güveniyoruz. ABD olarak Türk halkı ve hükümetiyle ilişkimiz devam ediyor. Biz bu süreçte aranızda olmaya devam edeceğiz. ABD’nin bu dost ülkesine önem veriyoruz. Hem iş dünyası, hem turizm alanında ortak çıkarlarımızın olduğu bu ülkeyle ilişkilerimiz devam edecek.”

GEZİ PARKI OLAYLARI

Ricciardone, Gezi olayları için de, “Görüşmelerimizi yüksek düzeyde bir prensibe dayalı olarak gerçekleştirdik. ABD’nin Türk demokrasisine olan güvenini yeniledik. İfade özgürlüğü ve barışçıl toplanma özgürlüğü açısından güvenimizi tekrarladık” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!