AYM’yi beklerken cezasını doldurdu

Güncelleme Tarihi:

AYM’yi beklerken cezasını doldurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2014 01:25

EMEKLİ Deniz Kurmay Albay Mehmet Koray Eryaşa’nın Balyoz davasından aldığı 16 yıl cezanın infazı, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) ‘adil yargılama yapılmadığı’ yönündeki ihlal kararının ardından 18 Haziran’da diğer 230 sanıkla birlikte durduruldu.

Haberin Devamı

Balyoz sanıkları karar sonrası tahliye edilirken Eryaşa, kamuoyunda ‘Askeri Casusluk’ olarak bilinen İstanbul Gizli Belge Bulundurma davasından aldığı 5 yıl 7 ay ceza nedeniyle özgürlüğüne kavuşamadı.

5 ARALIK’TA TAHLİYE

İzmir Şirinyer Cezaevi’nde bulunan Eryaşa, bu davadan aldığı ceza için avukatı aracılığıyla AYM’ye başvurdu. Başvurunun aylarca sonuçlanmamasının ardından Eryaşa’nın 5 yıl 7 aylık cezası doldu. 5 gün sonra cezasının infaz süresi tamamlanacak olan Koray Eryaşa, 5 Aralık’ta tahliye olacak.

DAVA UNUTULDU
Eryaşa’nın avukatı Murat Ergün ise “AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın ‘Adli tatil sonrası öncelikli dosyamız’ dediği bu dava sanki unutuldu. Bu saatten sonra AYM hak ihlal edilmiş dese ne olacak? Zaten yargılama sırasında da suçlamaların tam tersini kanıtlamıştık” diye konuştu.

Keşif suçlaması

Haberin Devamı

? 21 Eylül 2011’de Balyoz davasında, komutanı olduğu TCG Kılıç Gemisi’yle ‘Darbe sonrası hapishane olarak kullanılacak İmralı ve Mudanya civarında keşif yapmak’ suçlamasıyla tutuklanan Albay Eryaşa, kızı ile gönderdiği mektuplar aracılığıyla “Daha kurulmamış bir hükümeti, daha yapılmamış bir darbe planıyla, gitmediğim bir keşif seyri ile yıkmaya teşebbüs ettiğim için hakkımda 16 yıl hüküm verdiler. Kaybettiğim yıllar bana ait yıllar değil, bu vatana hizmet için adadığım yıllardı. Harp alanında bir asker olarak değil, bir vatandaş olarak hukuk savaşı vermekteyim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!