Aykut, Kızılırmak’a sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Aykut, Kızılırmak’a sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin ve Avrupa'nın önemli sulakalanlarından Kızılırmak Deltası'ndaki kaçak yazlıklar, Çevre Bakanı İmren Aykut'un girişimleriyle yıkılacak. Hürriyet'te yer alan Kızılırmak Deltası'ndaki kaçak yapılaşma ve deltanın parsellenmesiyle ilgili haberler üzerine harekete geçen Çevre Bakanı İmren Aykut, konu üzerinde titizlikle duracağını söyledi. Hürriyet'in Kızılırmak Deltası için gösterdiği duyarlılığa teşekkür eden Aykut, yerel mahkemece alınan ve Yargıtay tarafından da onaylanan yıkım kararlarının uygulanması için İçişleri, Orman ile Kültür Bakanlığı ve Samsun Valiliği nezdinde yasal işlemlerin yapılmasını istediğini açıkladı.

Yazlık konutların yıkılması ve yenilerinin yapımının engellenmesi için alınacak tüm önlemleri titizlikle takip edeceğini bildiren İmren Aykut, 310 kuş türünün de yaşadığı deltanın parsellenmesine gözyumulmayacağını dile getirdi. Kızılırmak Deltası'nın sahipsiz olmadığını ve sözkonusu sorunların çözümü için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Aykut, şöyle dedi:

‘‘Kızılırmak Deltası, uluslararası öneme sahip sulak alandır. Deltada irili ufaklı göller ve nesli tehlikede 310 kuş türü mevcuttur. Hürriyet'te yer alan haber üzerine deltada kaçak olarak yapılan ve yıkımı için mahkeme kararı bulunan yazlık konutların yıkılması ve yeni konut yapımının engellenmesi için gerekli tedbirlerin alınması, ayrıca, çevre düzeni planı kararlarına titizlikle uyulması konusunda İçişleri Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Samsun Valiliği nezdinde yasal işlemlerin ivedilikle yapılması talep edilmiştir.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!