Aydos, Kemerburgaz, Belgrad Ormanı açık mı? Ormanlara giriş yasak mı?

Güncelleme Tarihi:

Aydos, Kemerburgaz, Belgrad Ormanı açık mı Ormanlara giriş yasak mı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2021 11:01

Ormanlara giriş yasağı dolayısıyla geçtiğimiz ay boyunca kapalı tutulan ormanların Eylül ayında da kapalı olup olmadığı merakla araştırılmaya başlandı. İstanbul ve Antalya Valiliği tarafından yayımlanan son yazıda, Ağustos ayında alınan kararların Eylül ayının sonuna kadar devam edeceği açıklanmıştı. Peki, Aydos, Kemerburgaz, Belgrad Ormanı açık mı? Ormanlara giriş yasak mı? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Ormanlara giriş yasak mı ve mangal yapılıyor mu sorusu cevap buldu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında uygulanan ormanlara giriş yasağının 30 Eylül'e uzatıldığını açıkladı. İstanbul'da orman yangınlarıyla mücadele kapsamında ormanlara girme, orman çevresinde ve içinde mola verme, piknik yapma yasakları 30 Eylül Perşembe günü saat 24.00'e kadar uzatıldı. Buna göre Aydos, Kemerburgaz, Belgrad Ormanı da bu kapsamda tutulacak.

ORMANLARA GİRİŞ YASAĞI DEVAM EDİYOR MU?

Valilikten konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Orman Bölge Müdürlüğünün 31.08.2021 tarihli talepleriyle önümüzdeki günlerde ilimizde orman yangınlarının vuku bulabileceği değerlendirilerek, milli servetimiz olan ormanlarımızı korumak amacıyla Valiliğimizce; 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 74. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9 ve 66. maddeleri uyarınca alınan 2021/2 sayılı karar hükümleri uyarınca, aşağıdaki kararlar alınmıştır. Alınan kararlar doğrultusunda; ilimiz sınırları dâhilindeki ormanlık alanlara giriş yasağı 30.09.2021 Perşembe günü saat 24.00'e kadar uzatılmıştır. Saygıdeğer İstanbullu hemşehrilerimize bugüne kadar gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyor, ormanlık alanlarımızın her türlü tehlikeden korunması için desteklerinin devamını diliyoruz." denildi.

Haberin Devamı

Antalya Valiliği de benzer bir karar ile bu süreyi uzattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!