Aydın'da “Salkım” operasyonu: 39 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Aydında “Salkım” operasyonu: 39 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2006 13:36

Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Emniyet Müdürlüğünün çeşitli suçlara karışan gruplara yönelik düzenlediği “Salkım” operasyonu kapsamında, şubat ayından itibaren adliyeye sevk edilen 39 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Vali Malay, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan ile müdürlük binasında düzenlediği basın toplantısında, polis ekiplerinin 17 Şubatta ”uyuşturucu madde satışı, haksız mal edinme, örgütlü hırsızlık” suçu işleyen gruplara yönelik “Salkım” adı verilen operasyon başlattığını ve bu operasyonda yakalanan 30 kişinin tutuklandığını söyledi.

Operasyonun sonlandırılması amacıyla 20 Haziranda da Kuşadası ve Söke ilçelerinde 17 ayrı noktaya 220 personelin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendiğini belirten Malay, şunları kaydetti:

“Son operasyonda da 20 kişi yakalanmıştır. Bu kişilerden 9'u, dün sabah sona eren mahkeme sonucunda tutuklanmıştır. Operasyonun başladığı tarihten itibaren tutuklananların sayısı 39 olmuştur.

Polisimiz çok güzel bir operasyon yaptı. Halkımızdan aldığı güçle gece gündüz çalışan polisimizi tebrik ediyorum. Bu operasyonlar sürecek. Suç işleme eğiliminde olanlar Aydın'ı terk etsinler. Onlara burada yer yok. Bu konuda polisimiz azimli ve kararlıdır. Onun bunun malını gasp ederek, insanları zehirleyerek para kazanmanın yolu tıkanmıştır. Halkımızı tedirgin eden alçaklara, bu tür şerefsizlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir.”

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

Emniyet Müdürü Orhan ise operasyonda yakalanan zanlıların ev ve üzerlerinde 11 kilo 436 gram esrar, 351 kök Hint keneviri, 21 tabanca ve av tüfeği, 243 uyuşturucu hap, 11 kesici alet, 3 tabanca şarjörü, 92 fişek, 11 çalıntı otomobil, 3 bin 125 çalıntı elektronik ev eşyası,

151 ziynet eşyası, 40 şişe çalıntı içki, 13 cep telefonu, 3 bisiklet, 6 adet çek, 19 adet senet, 600 dolar ve 770 Rus rublesi ele geçirildiğini bildirdi. ;

Operasyonun şubat ayından beri son derece titiz şekilde sürdürüldüğünü belirten Orhan, “daha önce yaptığımız 'Olta' operasyonu sonrası 'Bizi izlemeye devam edin' demiştim. Bundan sonra da operasyonlarımız sürecek. Turizm sezonunda hiçbir olumsuzluğa izin vermeyeceğiz. Bu kapsamda Kuşadası'na 64, Didim'e 43 personel takviyesi yaptık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!