Aydın'da başladı, Muğla'ya sıçradı! Alevler yolları sardı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2021 18:47

Türkiye'nin birçok ilinde orman yangınları devam ederken bir kötü haber de Aydın'dan geldi. Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde çıkan orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüyüp, Muğla il sınırlarındaki Kavaklıdere ilçesine de sıçradı. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, tedbir amaçlı olarak Nebiler Mahallesi de tahliye edildi. Yangın nedeniyle Ortaköy, Göncüler ve Harmanbelen mahalleri de boşaltılmıştı.

Haberin Devamı

Yangın, Başalan Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 16.00 sıralarında çıktı. Alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle yayılıp, Muğla il sınırındaki Kavaklıdere Mahallesi’ne sıçradı. Alevlere 1 helikopterle havadan, çok sayıda arazöz ve orman işçisiyle de karadan müdahaleye başlandı.

Aydında başladı, Muğlaya sıçradı Alevler yolları sardı


Alevlerin ilerlediği Kavaklıdere’ye bağlı kırsal Harmanbelen Göncüler ve Ortaköy mahallelerinin tahliye edilmesine karar verildi. Alevler 3 mahalleye giden yolları da kapattığı için takviye olarak gönderilen ekiplerin de bölgeye ulaşmakta güçlük çektiği bildirildi. Bölgeden gelen son haberlere göre; Nebiler Mahallesi de tedbir amaçlı boşaltıldı.

Haberin Devamı

Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada yangının rüzgarın etkisiyle yayıldığını belirterek, "İnşallah kontrol altına alınacak. Belediyenin her türlü imkanıyla seferber olduk." dedi.

Kavaklıdere ilçesinin Çayboyu Mahallesi sakinlerinden Selayi Çay (40), gazetecilere yaptığı açıklamada, yangını duyar duymaz su tankeriyle bölgeye geldiğini ve ekiplere yardım ettiğini söyledi.

Yangının kontrol altına alınması için temennide bulunan Çay, "Türkiye bizim. Bu memleket bizim. Ciğerimiz yanıyor. Yapacak bir şeyimiz yok. Elimizden geldiği kadar çalışalım, söndürelim diye uğraşıyoruz. İnşallah söndürürüz, kontrol altına alırız." diye konuştu.

Aydında başladı, Muğlaya sıçradı Alevler yolları sardı

CAMİDEN ANONS İLE KÖYLÜLERDEN YARDIM İSTENDİ

Başalan Camisi’nden yapılan anonslar ile köylülerden ellerinde kazma, kürük, balta, ağaç kesme motoru ne varsa alıp, acilen yangın alanına destek için gelmeleri istendi.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI YANGIN YERİNDE

Öte yandan, Bozdoğan Kaymakamı Mehmet Alperen Başkapan ve AK Partili Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş da bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını izleyip, bilgi aldı.

3 EV KÜL OLDU

Haberin Devamı

Ortaköy Mahallesi'nde 2 ev, Nebiler Mahallesi'nde ise 1 ev kül oldu. Orman işçileri ve itfaiye personellerinin karadan yürüttüğü çalışmalara vatandaşlarda destek olurken, Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, söndürme çalışmalarını yakından takip ettiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!