Aydın'da 3 kişi intihar etti

Güncelleme Tarihi:

Aydında 3 kişi intihar etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2001 00:00


Aydın'ın Koçarlı ilçesine bağlı 3 köyde 3 kişi intihar etti. Alınan bilgiye göre, Sobuca köyünde oturan 21 yaşındaki Dilek Kaya girdiği bunalım sonucu, evlerinin yanındaki ahırın tavanına kendini iple astı.

Halilbeyli köyünde ailevi nedenlerden dolayı yıllar önce evinden ayrılan ve işsiz olduğu bildirilen 41 yaşındaki Hüseyin Akçan, zeytinlikte kendini ağaca asarak intihar etti.

Büyükdere köyünde de uzun süredir psikolojik rahatsızlığı olduğu öğrenilen 30 yaşındaki Kudret Uzundağ ise elektrik kablosuyla kendini astı.

İl Sağlık Müdürü Eyüp Doyuran, psikolojik sorunu olanlara, özellikle ailesi, arkadaşları ve çevresinin daha bir titiz davranmaları gerektiğini kaydetti. Artan hava sıcaklıklarının da insanları ruhen ve bedenen bunalttığını dile getiren Doyuran, şöyle dedi:

''Bu tür rahatsızlıkları olanlar, sürekli kontrol altında tutulmalı. Hastayı sinirlendirecek, üzecek ya da alınmasına sebep olacak davranışlardan kaçınmalı. Özellikle kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas olup en yakın doktora müracaat etmesi gerekir.'' (aa)






Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!