Aydın Doğan Vakfı başarılı kız öğrencileri ödüllendirdi

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan Vakfı başarılı kız öğrencileri ödüllendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 14:35

Aydın Doğan Vakfı (ADV) ve 'Baba Beni Okula Gönder' kampanyası kapsamında yaptırılan kız öğrenci yurtlarında kalan en başarılı 39 kız öğrenci, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen 'Başarı Beni İstanbul'a Götürüyor' projesi kapsamında, 'Baba Beni Okula Gönder' yurtlarında kalan en başarılı 39 öğrenci ve onlara eşlik eden 12 öğretmen İstanbul'a geldi. Aydın Doğan Vakfı tarafından yaptırıldıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen kız öğrenci yurtlarında kalan en başarılı öğrenciler 2009 yılından beri İstanbul'da misafir edilerek, ödüllendiriliyor. Son yıllarda, 'Baba Beni Okula Gönder' kapsamında yaptırılan kız öğrenci yurtlarında kalan başarılı öğrenciler de Aydın Doğan Vakfı tarafından bu organizasyon kapsamında ödüllendirilmeye başlandı. 

Doğan Holding binasında bu akşam düzenlenen törenle, Erzurum, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Tekirdağ, Muş, Van, Konya ve Ağrı'da bulunan 12 farklı yurtta kalan en başarılı 39 kız öğrenciye ödülleri verildi. 

Ödül törenine, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, eşi Sema Işıl Doğan, Aydın Doğan Vakfı ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Doğan Holding Ceo'su Soner Gedik, ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, ADV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksoy ile Doğan Holding bünyesinde çalışan çok sayıda üst düzey yönetici katıldı.

"İNŞALLAH MEMLEKETİMİZİN GÜZEL MEVKİLERİNE GELİRSİNİZ"

Ödül töreninde öğrencilere seslenen Aydın Doğan, 2004'te Kelkit Aydın Doğan Yüksek Okulu'nun açılışı ile ilgili dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı bir anısını anlattı. Kız çocuklarından okumalarını isteyen Aydın Doğan, “Sizleri çok seviyorum. İnşallah memleketimizin güzel mevkilerine gelirsiniz. Türkiye'nin yönetiminde, siyasette, sanatta, her alanda güzel şeyler yaparsınız" dedi.  Aydın Doğan, tören boyunca kız öğrencilerle tek tek yakından ilgilendi. Kendisine mektup yazan bir kız öğrenciyi dinledikten sonra da ona sarıldı. Daha sonra Gümüşhane'den gelen öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Aydın Doğan, memleketi Kelkit ile ilgili anılarını anlattı.  

"ADV OLARAK HER ENGELİ AŞMANIZA DESTEK OLACAĞIZ"

Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner de, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Bizim için sizi burada görmek büyük mutluluk kaynağı. Biz BBOG projesine başladığımızda, hedefimiz Türkiye'de okula gidemeyen tek bir kız çocuğunun kalmamasıydı. Bugün bu hedefe çok yaklaştık. Ama şimdi daha büyük hedeflerimiz var; artık yapmak istediğimiz, her birinizin kendini erkeklerle eşit hissetmesi, meslek sahibi olması, kendi ayaklarının üzerinde durması... Çalışırsanız, isterseniz, biz de Aydın Doğan Vakfı olarak her engeli aşmanıza destek olacağız. Kimsenin sizi yıldırmasına izin vermeyin" dedi.

KADIN YÖNETİCİLER ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Daha sonra, Doğan Holding bünyesinde yönetici olarak çalışan kadınlar tek tek mikrofonu alarak, kendi tecrübelerini kız öğrencilerle paylaştı. Yönetici kadınlar, öğrencilerden, üniversite okumalarını ve meslek sahibi olmalarını istedi.

Konuşmaların ardından, 39 başarılı kız öğrenci ve öğretmenleri, ödüllerini Aydın Doğan Vakfı ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Doğan Holding Ceo'su Soner Gedik, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksoy'un elinden aldı. 

Öğrenciler ve öğretmenlerine D&R'dan hediye çeki ve Doğan Kitap'tan kitap hediye edilirken, başarılı öğrenciler aynı zamanda hepsiburada.com'dan HP Pavillion Taşınabilir Bilgisayar sahibi oldular.

ÖĞRENCİLER İSTANBUL'DA BİRÇOK YERİ GEZECEK

Aydın Doğan Vakfı'nın, kız öğrencilerin eğitimine ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, yurtta kalan başarılı kız öğrencileri ödüllendirmek ve diğer öğrencilere örnek olmalarını ve motivasyonlarını artırmayı amaçladığı organizasyon kapsamında dün İstanbul'a gelen 39 öğrenci ve onlara eşlik eden 12 öğretmen, bugün Sultanahmet Camii, Hipodrom, Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı'nı gezdi. 

Öğrenciler, ödül töreninin ardından Bahçeşehir Üniversitesi'ne giderek Athane konserini izledi. Cuma gününe kadar İstanbul'da bulunacak öğrenci ve öğretmenleri, yarın İstanbul Modern Müzesi, Boğaziçi Üniversitesi, ve İstanbul Forum Sea Life'ı gezecek. Çarşamba günü Hürriyet ve Kanal D binalarını gezecek olan öğrenciler, akşam saatlerinde de Trump Gösteri Merkezi'nde 'Ölü Ozanlar Derneği' adlı oyunu izleyecek. 

Perşembe günü İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'yle 19 Mayıs özel etkinliğine katılacak olan öğrenciler, ardından Dolmabahçe Sarayı Sabancı Müzesi'ni gezecek. İstanbul'da kaldıkları süre boyunca Zeytinburnu Öğretmenevi'nde konaklayacak olan öğrenci ve öğretmenler Cuma günü okudukları illere dönecek. 
 

BAKMADAN GEÇME!