Ayaz düştü mü üvey anne mi itti

Güncelleme Tarihi:

Ayaz düştü mü üvey anne mi itti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 23:16

Evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden 4 yaşındaki Ayaz bebeğin ölümüyle ilgili, kasten adam öldürme niteliğinde olup olmadığının değerlendirilmesi için ağır ceza mahkemesine gönderilen davanın ilk duruşması yapıldı. Mahkeme balkonda keşif yapılmasına karar verdi.

Haberin Devamı

İstanbul Bahçelievler'de 29 Temmuz 2015 sabahı, 4 yaşındaki Ayaz Çınar Y., üvey annesiyle kaldığı 3’üncü kattaki evin balkonundan düşerek hayatını kaybetti. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı hazırladığı iddianamede, Ayaz Çınar Y.’nin balkondan düşme nedeninin tespit edilemediği belirtildi. İddianamede Hülya D.Y bakım ve gözetimi altında bulunan yaşı küçük üvey oğlunun ölümüne neden olmakla, Mustafa Y. ise tartıştığı eşi ile oğlunu yalnız bırakarak bakım ve gözetim görevini ihmal etmekle suçlandı. Çiftin 6 yıla kadar hapsi istendi.

Dava ilk olarak Bakırköy 47’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, balkon korkuluğunun zeminden 90 cm yükseklikte olduğu, maktulün geçebileceği bir parmaklık bulunmadığı, tırmanmasının da mümkün olmadığını belirtti. O gece Hülya D.Y’nin eşine attığı “Bana kötü şeyler yaptırma” mesajını da göz önüne alan mahkeme, eylemin kasten adam öldürme niteliğinde olup olmadığının değerlendirilmesi için görevsizlik kararıyla dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.

Haberin Devamı

‘BANA KÖTÜ ŞEYLER YAPTIRMA’

Bakırköy 15’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya Mustafa Y. “Hülya olay günü evde alkol alıyordu. Almaması için uyardım. Alacağını söyledi ve hatta ‘Evde su yok, erkek değil misin, su getir’ dedi. Çıktım su aldım. Konuşması ağrıma gittiği için evden gittim. Hülya D.Y., oğlumu balkondan attı demiyorum. Ama bundan şüphe duyduğum için bunu dillendirdim” dedi.

Hülya D.Y. ise şunları söyledi: “Olay gecesi alkol değil kahve içiyordum. Eşimin davranışı beni üzdü ve kendisiyle yazışmaya başladım. ‘Bana kötü şeyler yaptırma’ cümlesi de boşanmayı kastederek söylediğim bir ifadeydi. Ayaz hiperaktif ve iri bir çocuktu. Babasının arabasının orada olup olmadığını kontrol etmek amacıyla bakarken düştüğünü düşünüyorum.”

Mahkeme, küçük çocuğun balkon demirlerine tırmanıp tırmanamayacağının belirlenmesi için evde keşif yapılmasına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!