Ayasofya için son üç gün

Güncelleme Tarihi:

Ayasofya için son üç gün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

Dünyada günümüzün 7 harikasını belirlemek için internet üzerinde başlatılan oylama için son üç güne girildi. Oylamaya katılmak için http://www.new7wonders.com/e/voting.html adresini ziyaret edip ‘Hagia Sophia’yı seçmeniz yeterli.

AYASOFYA, aralarında Paris'teki Eyfel Kulesi, New York'taki Özgürlük Heykeli, Hindistan'daki Tac Mahal gibi en az kendisi kadar ünlü 23 eserle, dünyanın 7 harikasından biri olmak için yarışıyor. Bu amansız yarışta, Ayasofya'ya vereceğiniz oylarla destek olabilirsiniz. Ama unutmayın, üç gününüz kaldı.

Ayasofya'ya bir destek de Turizm Bakanı Erkan Mumcu'dan geldi. Mumcu ‘‘Oylama 30 Eylül'de sona erecek. İnternetteki oylamada Ayasofya Camii seçeneğinde buluşmayı diliyor, verilecek destekle hedefine ulaşacağına inanıyorum’’ dedi.

İŞTE YENİ ADAYLAR

Çin Seddi (Çin), Tac Mahal (Hindistan), Potala Sarayı (Tibet), Sana Kenti, Timbuktu Kenti (Mali), Ayasofya Camii (İstanbul), Colosseum (İtalya), Pisa Kulesi (İtalya), Doçlar Sarayı (İtalya), Aachen Katedrali (Almanya), Eyfel Kulesi (Fransa), Hürriyet Heykeli (ABD), Elhamra Sarayı (İspanya), Versailles Sarayı ve Bahçesi (Fransa), Easter Heykelleri (Şili), Kremlin Sarayı ve Kızıl Meydan (Rusya), Maya Piramitleri (Meksika), La Sagrada Familia Katedrali (İspanya), Sydney Opera Binası (Avustralya), Golden Gate Köprüsü (ABD), Empire State Gökdeleni (ABD), Machu Picchu Harabeleri (Peru), Angkor Wat Tapınağı (Kamboçya).

ESKİ HARİKALAR

Mısır Piramitleri, Babil'in Asma Bahçeleri, Olimpos'taki Zeus Heykeli, Halikarnas Mausoleion Anıtmezarı (Türkiye), Rodos Heykeli, İskenderiye Feneri, Artemis Tapınağı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!