Avukatlara katliam tehdidi: Sonunuz böyle olur

Güncelleme Tarihi:

Avukatlara katliam tehdidi: Sonunuz böyle olur
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 23:11

TERÖR örgütü DEAŞ’ın düzenlediği Gar Katliamı’na ilişkin davaya dün Ankara 4’üncü Ağır Ceza Malkemesi’nde devam edildi.

Haberin Devamı

Üçüncü duruşma, canlı bomba saldırısından 3 gün önce Ankara’ya gelerek keşif yaptığı ileri sürülen Hakan Şahin’in savunmasıyla başladı. Şahin, DEAŞ üyesi olduğu, örgüt içinde kod ismi olduğu ve örgütten maaş aldığı suçlamasını reddetti. İki canlı bombayı taşıyan araca eskortluk yapan 27 AVH 70 plakalı aracın sadece devrinin üzerinde olduğunu ileri süren Şahin, Ankara’ya keşif için değil tedavi için geldiğini iddia etti. Şahin, emniyet ve savcılıktaki ifadelerini reddederek “Polisler beni bir odaya çekti. Belgeleri gösterdi. ‘Bu şekilde ifade verirsen 3.5 yıl yatar çıkarsın’ dedi. Ben de salladım. Pişmanlık yasasından yararlanacağım söylendi. Halil İbrahim Durgun bana para vermedi. Polislerin baskısıyla bu ifadeyi verdim. Korktuğum için savcıya bir şey söylemedim” dedi.

DURMAZ: AİLECEK IŞİD ÜYESİYİZ
Gaziantep Emiri olduğu iddia edilen ve yakalanmamak için kendini patlatan Yunus Durmaz’ın kardeşi Hacı Ali Durmaz ise şunları anlattı: “Ankara patlamasından sonra Antep’e geldim abimin yanına. 8 aydır Suriye’deydim. Annem ve ağabeylerimle birlikte Suriye’ye IŞİD saflarında yer almaktaydık. IŞİD’e katıldığımda 100 dolar maaş alıyordum.”

Sanık avukatlarından Orhan Şahin, izleyicilerin katil ifadesini kullandıklarını belirterek, “Benim müvekkillerimle ilgili katil ibaresi kullanılırsa, hakaret edilirse müdahale ederim” demesi gerginliğe neden oldu. Mahkeme başkanı ara verdiği sırada, müşteki avukatları, Hacı Ali Durmaz’ın önlerinden geçerken “Sizin de sonunuz böyle olacak” diye kendilerini tehdit ettiğini ileri sürdü.

Avukatlara katliam tehdidi: Sonunuz böyle olur


AVUKATTAN AVUKATA KAFA
GAR katliamının görüldüğü dünkü duruşmaya, öğlen saatlerinde ara verildi. Salon boşalırken kapısının önünde, canlı bomba saldırısında eşini kaybeden avukat Aydın Mollaoğlu, sanık avukatlarından Hüseyin Almaz’a kafa attı. Yüzü kanlar içinde kalan Almaz, sağlık görevlileri tarafından ambulansla hastaneye götürüldü.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!