Avrupa'nın en iyi hava timi

Güncelleme Tarihi:

Avrupanın en iyi hava timi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en büyük askeri hava gösterilerinin sergilendiği İngiltere'nin Fairford Hava Üssü'nde ülkemizi başarıyla temsil eden Türk gösteri ekibi, 38 ülkenin arasından en başarılı ekip seçildi. Türk Yıldızları'nın nefes kesen gösterilerini iki günde 120 bin kişi izledi.

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi ‘‘Türk Yıldızları’’ gökyüzünde sergiledikleri gösterilerle nefesleri kesiyor. Türk Yıldızları, son olarak İngiltere'de Fairford Hava Üssü'nde yapılan Uluslararası Hava Gösterileri'ne katıldılar ve yaptıkları akrobatik hareketlerle kendilerini izleyen binlerce kişiyi soluksuz bıraktılar. Türk pilotlar, 38 ülkenin pilotlarını geride bırakarak ‘‘Avrupa'nın en iyi hava timi’’ unvanını aldılar. 20-25 yıllık deneyime sahip ekiplerle yarışan Türk pilotlar, 5 yıl gibi kısa geçmişlerine rağmen, ses üstü kategoride 7 uçak ile gösteri yapabilen tek tim olarak da dikkat çektiler.

Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi, geçen yıl ilk defa katıldığı Fairford Uluslararası Hava Gösterileri'ne bu yıl 7 süpersonik NF-5 uçağı ile katıldı. İki günde yaklaşık 120 bin kişinin izlediği ve 420 uçağın uçtuğu muhteşem şovda Türk pilotlar, üçlü kesişme hareketleri, selamlama geçişleri göz doldurdular. Türk pilotlar ‘‘loop’’ ve ‘‘bomba gülü’’ gösterileriyle de hayranlık uyandırlar.

Yarbay Adnan Kul komutasında 7 uçak ve 25 pilot ile gösterilere katılan Türk Yıldızları, kuruluşundan kısa bir süre sonra Avrupa’nın en iyi gösteri timi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!