Avrupalılar geldi, şimdi Amerikalılar bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Avrupalılar geldi, şimdi Amerikalılar bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2007 00:00

Teknosa, Bimex, Vatan, Gold ve Teknolojix gibi yerli zincirlerin büyümeye devam ettiği elektronik perakendeciliği, yabancıların gelişi ile hareketli günler yaşıyor.

Avrupa’nın önde gelen tüketici elektroniği zincirlerinden Electronic Partner (EP Center), Darty ve son olarak da Dixons’ın girdiği Türkiye pazarına yeni katılımcılar bekleniyor. Sektörde uzun süredir konuşulanlara göre Avrupalı şirketlerden sonra, Amerikalı gruplar da Türkiye pazarına girme hazırlığı yapıyor. Buna göre Amerika’nın ve dünyanın en büyük elektronik perakendecisi olarak bilinen BestBuy, Türkiye pazarına giriş için hazırlıklarını sürdürüyor. Yine Amerikalı Radio Shack’in de Türkiye’ye girme planları yaptığı belirtiliyor. Bunların dışında ABD’li Circut City, CompUSA, Gamestop, Hollandlaı Euronics, İngiliz Maplin ve Home Retailer Group, Fransız Fnac ve Yunan Germanos’un da zaman zaman adları anılıyor.

10 MİLYAR DOLARLIK PAZAR: Halen pazar büyüklüğünün 5 milyar dolar olarak tahmin edildiği elektronik perakandeciliğinde, artan rekabet ile birlikte hızlı bir büyüme de bekleniyor. Pekçok yabancı firmaya eleman alımlarında danışmanlık hizmeti veren Data Expert CEO’su Hasan Altunkaya, sektörün 2010 yılında 10 milyar dolarlıklık bir büyüklüğe ulaşmasının beklendiğini belirtirken, yetişmiş personel konusunda ise önemli bir açık bulunduğuna dikkat çekti. Tüketici elektroniği müşterisinin alışverişlerinde mağaza içinde olduğu kadar satış sonrasında da hizmet talep ettiğini hatırlatan Alturnkaya, "Bunu başaran firmalar büyüyecek ve ayakta kalacak, Bu noktaya önem vermeyen firmalar ise yavaş yavaş küçülerek iflasın eşiğine gelecekler" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!