Avrupa'dan Ankara'ya 'şikâyet' ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Avrupadan Ankaraya şikâyet ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 23:40

AVRUPA ile Türkiye arasında sert ifadelerle karşılıklı restleşme sürerken Avrupa Konseyi (AK) Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland dün Ankara’ya sürpriz bir ziyarette bulunarak Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Jagland’ın gündemini, “OHAL şikâyetleri ve Türkiye-Avrupa ilişkilerinin kopma noktasına gelmesi” oluşturdu. Avrupalı kaynaklara göre, son dönemde Türkiye’den AİHM’e ulaşan şikâyet sayısı 900’e yaklaştı. Avrupa kamuoyunda, “Türkiye’de muhalif tutum takınan herkesin darbeci gibi gösterilmeye çalışıldığı” algısının ciddi şekilde yerleştiğini dile getiren Jagland’ın, adil yargılama, OHAL’in daha fazla uzatılmaması ve OHAL bahane edilerek insanların çalışma ve özgür yaşama haklarının ellerinden alınmaması konusunda da uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

Jagland, Çankaya Köşkü’nde ziyaret ettiği Yıldırım’a da darbe girişimi karşısında Türkiye’ye olan desteklerini yineleyerek, Türkiye ile Avrupa Konseyi arasındaki işbirliğinin gelecek dönemde artarak devam etmesi için çalışmayı sürdüreceğini kaydetti. Jagland daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan tarafından kabul edildi.    

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!