Avrupa'da Dice Kayek ruzgari

Güncelleme Tarihi:

Avrupada Dice Kayek ruzgari
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Modanin kalbi Paris'te yapilan defilede Dice Kayek adi dunya modasina

yazildi.

Merkezi Paris'te bulunan dunyaca unlu Turk modaevi Dice Kayek, 5 Ekim’de Paris Carrousel du Louvre'de yaptigi defilede 2000 yilinin ilkbahar-yaz kreasyonlarini tanitti. Defilede krem renkler, seffaflik ve transparan goruntu on plandaydi.

Genc stilist Ece ve kardesi Ayse Ege ile ortaklari Alinur Velidedeoglu'nun sahibi oldugu Dice Kayek modaevi, bu yil Avrupa'da ikinci buyuk cikisini yapti. Diger Turk modacilarin aksine kreasyonlarinda Turk motiflerini kullanmayan Dice Kayek, tamamen seffaf kumaslardan yararlanarak hazirlanan etek, pantolon ve gomlekleriyle buyuk capta ilgi gordu. Kisa zamanda adini dunyanin en buyuk modacilariyla ve modaevleriyle ayni kategoriye yazdiran basarili stilist Ece, kreasyonlarini tamamlayan aksesuvarlarinda da son derece secici ve sadelikten yana davrandi. Minimalist bir sekilde, biraz detayci olarak kullanilan aksesuvarlar, sanki sadece olmasi gerektigi icin vardi. Giysilerin en goze carpan ozelligi ise gogusleri kismen gosteriyor olmalari. Yani bariz bir ciplaklik yerine, transparan bir bluzun altindan gorunuyorlar. Etekler ve pantolonlar gercekten gunluk hayatta kullanilabilecek turden. Hatta bircogunu su an bile kadinlarin ustunde gormek cok mumkun. Basit ama iddiali, ayni zamanda da son derece sade olan bu tarz, Dice Kayek'in gece elbiselerinde de kendini belli ediyor. Ornegin, siyah satenden etegi olan elbisenin ustu komple transparan tulden yapilmis. Tullerin uzeri de cicek motifli islemelerle dolu. Hem de simli ve suslu puslu islemeler. Ama Dice Kayek bir giysiye ayni anda hem cok klasik, hem de cok modern bir gorunus verebiliyor.

Hem gece hem gunduz

Dice Kayek'in son defilesinde sergilenen kreasyonlar icinde en ilgi ceken taraf kuskusuz, giysilerin son derece kullanisli olmalari. Tasarlanan bir gomlek hem gece hem de gunduz icin son derece uygun olabilir. Tabii elbiseler de oyle... Ucusan sifonlarin ve kivrik kollarin agirlikli oldugu kreasyonlarda drape tuller ve kot kumasi da kullanilmis. Etekler ve pantolonlar genelde duz kesim ve diz altinda bitiyor. Ozellikle pastel tonlar, pembe, siyah ve turuncunun kullanildigi giysiler seksiligi olculu bir oranda verdigi icin de buyuk bir begeni topladi. Firfirli yakalar ve karpuz kollar gibi detaylar son derece rukus gozukse de, bir butun olarak bakinca, aslinda degil. Cunku altina giyilen sade ve iddiasiz bir etek veya pantolonla birlesince ortaya cok trendy bir durum cikiyor. Tabii ki bu olay bir tarz meselesi ama bir cok insan ‘‘milenyum tarzi’’ diye adlandirilan bu sadelik ve rukusluk birlesimini kabullenecege benziyor.

Makyajda sadelik trendi

Defilenin en onemli ozelligi butun mankenlerin saclarini sari-siyah renklerde duz, uzun ve kahkullu peruklarla gizlemis olmalari. Ayni zamanda yuzlerine yapilan pembe ciller de onumuzdeki sezon cok trendy olacak sadeligin habercisi gibi. Hicbir sekilde boya surulmemis ve makyaj yapilmamis olan yanaklara sadece pembe boyalarla kucuk ciller yapilmis. Tabii bu modayi takip etmek isteyenler, o cilleri yayip allik olarak da kullanabilirler. Bir de dudaklarin alt kismina, son zamanlarda cok fazla gorunen bir moda uygulanmis. Neredeyse tum modacilarin mankenlerine yaptigi gibi Dice Kayek de mankenlerin sadece alt dudaklarinin orta kisimlarina pembe rujlarla noktalar koymus. Ama ozellik pembe olmalarinda... Sonucta ortaya gercekten sade ama bir o kadar da carpici bir ‘‘2000 kadini’’ cikmis.

Avrupa'da Turk imzasi

Bu yil Mart ayinda Dice Kayek'in Paris Louvre Muzesi'nde duzenledigi defile de cok buyuk yanki yapmisti. Daha onceki yillarda Carrousel du Louvre'de sergiledikleri kreasyonlarini tamamlayan bu defileyle de, Turkiye'yi ve adlarini dunya modasina yazdirdilar. Mart ayindaki defileyi izleyenlerden Paris Buyukelcimiz Sonmez Koksal'in esi unlu sinema oyuncusu Filiz Akin Koksal da defileyi ve kreasyonlari cok begendigini belirterek, Dice Kayek adinin tum Turkleri gururlandirdigini soylemisti. Gercekten de Dice Kayek son yillarda Turk modasinin onculerinden oldu ve Avrupa'da yapilan bircok defilede buyuk alkis toplayarak adini unutulmazlar arasina yazdirdi. Hatta Versace, Ferre ve Donna Karan gibi tum dunyanin bildigi ve giydigi markalarin arasinda yerini aldi. Bunun, ozellikle giysilerde yogun olarak Turk motifleri kullanilmadan ve son derece sade ve gunluk tasarimlarla yapilmis olmasi da, Turk moda sektorunun ne derece gelismis ve ileri oldugunun bir gostergesi gibi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!