Avrupa'da asrın sel alarmı

Güncelleme Tarihi:

Avrupada asrın sel alarmı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 00:00

Almanya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya’da yaşanan sel felaketlerinin ardından Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de alarm verildi.

Haberin Devamı

Tuna Nehri’nin yüksekliğinin iki katına çıkması beklenirken ırmak kenarında güçlendirme önlemleri alınıyor.Avrupa yaklaşık 10 gündür sel felaketleriyle boğuşuyor. Sel güneye ve doğuya doğru ilerlerken yüzbinlerce kişinin daha etkilenmesi bekleniyor. Avrupa’nın son 10 yılda yaşadığı en büyük sel afetinde 10’u Çek Cumhuriyeti’nde olmak üzere en az 18 kişi öldü.

BUDAPEŞTE'DE SEL FELAKETİ

Askerler ve gönüllüler, Almanya’nın doğusu ve Macaristan’da yaşanması beklenen taşkınları kontrol altına alabilmek için zamana karşı yarış veriyor. Almanya’nın Saksonya-Anhalt eyaletinde Elbe Nehri’nin tehlikeli bir şekilde taşması üzerine binlerce kişi yaşadıkları yerlerden tahliye edildi. Bitterfeld’de bir hastaneden hastalar, tarihi Magdeburg kentinde ise huzurevi sakinleri güvenli yerlere taşındı.

TUNA TAŞTI TAŞACAK
Mevsim normalleri üzerinde yağış ve karların erimesiyle birlikte coşan Tuna Nehri’nin pazartesi sabahı Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de taşkına neden olması bekleniyor. Belediye Başkanı Istvan Tarlos, Tuna’nın yüksekliğinin 9 m.’yi geçmesini beklemediklerini söyledi. Ancak bu mevsim normalinin neredeyse iki katı anlamına geliyor. Meteoroloji uzmanları, geçen hafta sonu sel afeti yaşayan Avusturya’da şiddetli yağışlarla birlikte yeni taşkınların yaşanabileceği uyarısı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!