Avesta Yayınları'nın sahibine para cezası

Güncelleme Tarihi:

Avesta Yayınlarının sahibine para cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2002 15:15

"Kürt Aydınlanması" ve "KürdistanTarihi" adlı kitapları yayınlayarak bölücülük propagandası yaptığı öne sürülen Avesta Yayınları'nın sahibi Abdullah Keskin, 3 milyar lira para cezasına çarptırıldı. İstanbul 2 No'lu DGM'de 2 kitaptan dolayı açılan 2 ayrı davanın duruşmasına, tutuksuz sanıklar Abdullah Keskin ve kardeşi Songül Keskin katılmadı.

Haberin Devamı

Duruşmada son savunmasını yapan sanıkların avukatı Hasip Kaplan, suç isnadına konu olan "Kürt Aydınlanması" adlı kitabın, Avrupa'da yaşayan yazar Celile Celil'in doktora tezi olarak Rusça hazırladığını söyledi.

"Kürdistan Tarihi" adlı kitabı da M.S. Lazeret, Ş.X. Muhoyan, E.İ. Vasilyava, M.A. Gasratyan ve O.İ. Jigalia'nın Rusça yazdığını ve İbrahim Kale'nin Türkçe'ye çevirisini yaptığını anlatan Kaplan, her iki kitabın da Türkiye'de Terörle Mücadele Kanunu çıkmadan önce yazıldığı için "bölücülük propagandası" suçunun oluşmadığını savundu.
 
Avukat Hasip Kaplan, 2 müvekkilinin de beraatlerini istedi.   Davaları karara baÄŸlayan mahkeme heyeti, Abdullah Keskin'i, Terörle Mücadele Kanunu'nun 8/3. maddesi uyarınca "bölücülük propagandası yapmak" suçundan 2 kitap için toplam 10 ay hapis ve 1.5 milyar lira ağır para cezasına çarptırdı.Â

Haberin Devamı

Sanık Songül Keskin'in ise beraatini kararlaÅŸtıran mahkeme heyeti,Adullah Keskin'e verilen hapis cezasını da paraya çevirerek, toplam 3 milyar liranın 10 eÅŸit taksitte ödenmesini kararlaÅŸtırdı.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!