Avcı'nın eşi: Pasta tariflerine bile el kondu

Güncelleme Tarihi:

Avcının eşi: Pasta tariflerine bile el kondu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2010 15:18

Devrimci Karargah Örgütü’ne yardım ettiği iddiasıyla tutuklanan Eskişehir eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın eşi Şenay Avcı, resmi konutta yapılan aramada, kendisine ait pasta, börek tariflerinin yer aldığı defterlerine de el konulduğunu söyledi. Bu arada Avcı, Metris'ten Ergenekon tutuklularının da kaldığı Silivri Cezaevi'ne nakledildi.

Haberin Devamı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada kendi isteği ile merkeze alınan Hanefi Avcı’nın eşi Şenay Avcı, evinde yapılan aramanın ayrıntılarını DHA muhabirine anlattı. Mahkeme kararı ile eve gelen polislerin ilk geldiklerinde kendisine ‘oldukça sert’ davrandığını, ancak kendisinin de aynı oranda karşılık vermesi üzerine havanın normalleştiğini söyledi.

AVCI: HERŞEY KOMPLO

Terör örgütüne yardım ve yataklık " suçlamasıyla tutuklanan Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın mahkemedeki ifadesinde iddiaları kabul etmediği ve “Her şey komplo" dediği öğrenildi.

Savcılıkta ifade vermeyi reddeden Hanefi Avcı, mahkemede ifade verdi. Doğan Haber Ajansı'nın adliye kaynaklarından edindiği bilgiye göre İstanbul nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Avcı suçlamaları reddetti, örgüte herhangi bir yardımda bulunmadığını söyledi ve " Her şey komplo" dedi.

Haberin Devamı

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan Necdet Kılıç'la ilgili soruyu da Avcı'nın yanıtladığı, Kılıç’ı çok eskiden tanıdığını ve iyi bir arkadaşı olduğunu söylediği belirtiliyor. .

EVİNDE EL KONULANLAR SAVCIYA TESLİM EDİLDİ

Öte yandan Hanefi Avcı’nın dün Eskişehir’deki evinde yapılan aramalarda el konulan belge ve eşyalar İstanbul’a getirildi. Emniyet tarafından getirilen belge ve eşyalar soruşturma savcısına teslim edildi.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEYEN ŞAMPUAN İSTEMİŞ

Öte yandan dün Metris Cezaevi’ne konulan Avcı’nın saç dökülmesini önleyen şampuan (zigavus marka) istediği de öğrenildi.

ÖZEL FOTOĞRAFLARA DA EL KOYDULAR

Evde bulunan 2 tabanca ve 1 Kalaşnikof tüfeğin ruhsatlı olduğunu ve bunun arama tutanağında da yer aldığını hatırlatan Şenay Avcı, kendisinin pasta, börek tariflerini yazdığı deftere de el konulduğunu anlattı. Şenay Avcı, “Bunu neden aldılar anlamadım. Daha da garibi, Edirne’den ayrılırken oradaki polis eşlerinin ve tanıdıklarımın benim için düzenledikleri veda kokteyline ait fotoğraflar vardı. Bu fotoğraflara da el konuldu” dedi.

Emniyet Müdürlüğü lojmanında bilgisayar bulunmadığını, ancak kulaklık takarak müzik dinlediği volkman, buna ait müzik CD’lerinin de alındığını söyleyen Şenay Avcı, “Evde kullanılmayan içinde kart olmayan cep telefonları vardı onları da aldılar” dedi.

TV İZLEDİLER

Kendisinin 30 yıllık bir polis eşi olduğunu ve lojmanda arama yapan polislere çay ikram ettiğini ifade eden Şenay Avcı, “Kendi camiamızdan olduğu, polis olduğu için, kendi ailem gibi davranıp çay ikram ettim, sohbet ettik. Hanefi’nin televizyonda verilen konuşmaları birlikte izledik. Uçakla gelişini seyrettik” dedi.

Haberin Devamı

Ankara'dan aramaya gelen polislerin evdeki eşyaları görünce şaşırdığını belirten Şenay Avcı, “Konutun eski eşyalarını duruyor ve hiç eşya değiştirmemiştik. Arama yapan polisler, evde müdür beyden çok sizin eşyanız var dediler. Ben de zaten Hanefi’nin üç çift ayakkabısı, 10 tane gömleği, 5 takım elbisesi vardır diye karşılık verdim” dedi.

ÖZEL NOTLARA DA EL KONULDU

Şenay Avcı, eşinin kitap yazmasından sonra 30 yıllık bir polis eşi olarak kendisinin de hayatını anlatan bir kitap yazmaya karar verdiğini belirtti. Şenay Avcı, yazacağı kitap için çocukluğundan başlayarak kaleme almaya başladığı notlarına da el konulduğunu söyledi.

  

İŞTE HANEFİ AVCI'NIN UÇAKTAKİ GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV 

Haberin Devamı

HANEFİ AVCI İSTANBUL'A BÖYLE GETİRİLDİ / WEB TV

AVCI BÖYLE GÖZALTINA ALINDI / FOTO GALERİ

İŞTE GÖZALTINDAKİ HANEFİ AVCI'NIN İLK GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

AVCI'NIN EVİNDE ARAMA YAPILDI / WEB TV 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!