Avatar fırtınası Londra’dan başladı

Güncelleme Tarihi:

Avatar fırtınası Londra’dan başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2009 00:00

James Cameron’ın yönettiği sinema tarihinin en yüksek bütçeli filmi ‘Avatar’, cuma günü tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de de vizyona girecek. Dünya prömiyerini Londra’da yapan filmin galasında Titanik ve Terminatör gibi kült fimleri yöneten Cameron, son filmi için “En zoruydu” dedi.

Haberin Devamı

AVATAR FİLMİNİN FRAGMANI / WEB TV

ÖZELLİKLE gençlerin merakla beklediği ve sinemada çığır açacağı ifade edilen ‘Avatar’ın dünya galası, önceki akşam Londra Odeon Sineması’nda ünlü yönetmen James Cameron ve filmin yıldızları Sigourney Weaver, Sam Worthington, Zoe Saldana Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Michelle Rodriguez, Stephen Lang ve daha başka birçok yıldızın katılımıyla gerçekleşti.

İlk gösterim sonrasında katılımcıların hepsi filmden büyülenmiş halde çıktıklarını ve daha önce eşi benzeri görülmemiş nitelikte bir film izlemiş olduklarını belirtti. Yabancı kaynaklarda ve film eleştiri sitelerinde tam not alan film için The Hollywood Reporter yazarları Cameron’ı “King of the World” (“Dünya’nın Kralı”) ilan ederken Empire Dergisi de “Avatar” için “5 Stars”! (“5 yıldız”) yorumunda bulundu.

Yapımı 4 yıl sürdü

Üç boyutlu (3D) Sinema tekniklerinde son teknoloji ile üretilen ve “en yüksek bütçeli film” olarak bilinen Avatar, hayal edilebilenin ötesinde olan yeni bir gezegende, Dünya’dan gelen bir ziyaretçi kendisini hayali bir maceranın içinde, yok edilmeye çalışılan bir halkı korumak adına savaşırken bulur. Dört yıl süren bir prodüksiyon süreci sonunda bugün oyuncularla animasyon tekniğiyle çekilen “Avatar”, yeni türde özel efektlerle sinemasal deneyimi tam anlamıyla sunabilen yeni bir tür olarak karşımıza çıkarken, filmde gerçeklik hissi yaratmak adına kullanılan teknoloji, karakterlerin özellikleri ve hikayenin kapsamıyla uyumlu bir şekilde sunuluyor.

Pandora’nın gezegeni

ÜÇ boyut teknolojisiyle yapılan Avatar, Na’vi adlı yok olmak üzere olan bir halkın yaşadığı Pandora adlı gezegende geçiyor. Yarı-felçli bir savaş gazisi olan Jake Sully, barışçıl Na’vi halkının arasına gönderilir. Askeri bir şirket uzaktaki bu gezegeni ve barındırdığı kaynakları incelemek üzere Avatar adlı bir program oluşturmuştur. Na’vi halkından Prenses Neytiri ile tanışan Jake, kendisini Pandora’ya gönderen tehlikeden bu halkı savunurken bulur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!