AUZEF sınav yerleri ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? 2022 AUZEF sınav giriş belgesi AKSİS ekranında olacak!

Güncelleme Tarihi:

AUZEF sınav yerleri ne zaman açıklanacak, açıklandı mı 2022 AUZEF sınav giriş belgesi AKSİS ekranında olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2022 00:24

AUZEF sınav giriş belgesinin ne zaman yayınlanacağı, adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi akademik takvimine göre, AUZEF 2022 yıl sonu sınavları 4 - 5 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Türkiye’nin tüm illeri ve KKTC’de toplamda 96 sınav merkezinde gerçekleşecek olan AUZEF final sınavı tercihinde bulunmayan öğrenciler, söz konusu sınava AUZEF’in uygun gördüğü sınav merkezinde katılacak. Gözler şimdi AKSİS AÖF sınav giriş belgesi sorgulama ekranında. Peki, AUZEF sınav yerleri açıklandı mı? İşte, sınav yerleri hakkında ayrıntılar.

Haberin Devamı

AUZEF sınav giriş belgesi ne zaman yayımlanacak? sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. Ara sınavlara katılan adayların finaller için bekleyişi devam ederken, AUZEF sınav giriş belgeleri için de beklentiler arttı. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı bitirme sınavına katılacak öğrenciler, yaptıkları sınav merkezi tercihlerinde sınava girecekler. Finallerden önce AUZEF sınav yerleri AKSİS öğrenci giriş ekranı üzerinden ilan edilecek. Ancak AUZEF sınav yerleri hakkında henüz üniversiteden bir duyuru yayınlanmadı.

AUZEF SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Sınav giriş belgeleri henüz açıklanmadı. Sınav Giriş Belgeleri sınavlardan bir hafta öncesinde yayınlanmakta ve üniversitenin web sayfası (auzef.istanbul.edu.tr) üzerinde duyurusu yapılmaktadır. Sınav kuralları detaylı olarak Sınav Giriş Belgesinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

4-5 Haziran'da yapılacak olan sınavın giriş yerlerinin 27 Mayıs'ta ilan edilmesi bekleniyor.

Sınav bina ve salonlarına girilirken Öğrenci Kimlik Kartına gerek bulunmamaktadır. Öğrencilerin sınav salonuna girebilmeleri için yanlarında Sınav Giriş Belgesi ve TC Kimlik Kartı bulundurmaları yeterlidir.

AUZEF SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

AUZEF sınavları üniversitenin takviminde yer alan bilgilere göre 4-5 Haziran 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Açık ve uzaktan eğitim programlarındaki tüm sınavlar Türkiye’nin tüm illeri ve KKTC’de toplamda 96 sınav merkezinde gerçekleştirilmektedir. Sınavlar, cumartesi ve pazar günleri sabah ve öğle olmak üzere toplam 4 oturumda gerçekleştirilir. Sınav salonlarına cep telefonu ile girilmesi kesinlikle yasaktır. Ara sınava herhangi bir sebeple girmeyen öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı yapılmayacaktır.

Açıköğretim programları sınavlarında dört yanlış cevap bir doğruyu götürürken, uzaktan öğretim programlarında başarı notu hesaplama farklılığı nedeniyle bu kural uygulanmamaktadır. Ara sınav sonuçlarının değerlendirmeye etki oranı %40, bitirme/telafi sınavının ise %60’tır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!