Atıktan şehir siluetleri

Güncelleme Tarihi:

Atıktan şehir siluetleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2011 12:25

“CITIES XL” bir oyunudur, ve hepimiz bu oyunun bir parçasıyız.

Haberin Devamı

 “Kentleşme uygarlığın bir işaretidir ama beklide sonu olacaktır.” Kentlerdeki yoğunlaşma ile birlikte nüfus sosyal, ekonomik ve siyasal statüleri ile farklı fiziksel mekan ve toplumsal yapılara dönüşür ve kentleşme ile birlikte insanlar yüksek duvarlarla çevrili, betonlaşmış, teknolojinin ilerlemesiyle mekanikleşmiş, yapay bir yaşam içerisinde hayatlarını devam ettirirler. Şehir sürekli büyüyen canlı bir beden gibidir bizlerde onun gelişimini sürdüren mekanizmalarıyız. Mekanizma büyüdükçe şehirler dahada çok büyüyor her gün planlar projeler yeni yapılar üretiliyor.  Her sokağımızda bir inşaat var. Sürekli binalar, katlar yükseliyor ve bu yoğunluk yaşamlarımızı   izole ediyor.

Sanatçı “PLAN-PROJE-İZOLE”de, dünya metropollerinde yaşadığımız gündelik olaylar ve gündelik hayat nesnelerinin  sakladığı çelişkilerin barındırdığı derin anlamlardan etkilendi.

Haberin Devamı

Atıktan şehir siluetleri
Atıktan şehir siluetleri

Eserlere ilk bakışta, cezbeden şehir siluetleri görsekte yaklaşıp malzemeyi keşfettiğimizde yolunda gitmeyen rahatsız eden faktörler hissedebiliyoruz. Çevremizde bulunan bu katmanları daha belirgin hale getirmek için gündelik hayatımızda çöp olarak nitelendirdiğimiz bir çok malzeme kullanılmış. Bunlar; elektronik parçalar,plastik malzemeler,çeşitli kağıtlar, atılar vs. Bunları parçalayıp, tekrar yeni bir düzen yeni bir kimlik içersinde birleştirip bir araya getirip şehir siluetleri oluşturmuş. Bu malzemeler şehir içerisindeki yaşantımıza; yoğunluğa, karmaşıklığa ,yasaklara, kurallara ,sınırlara  gönderme yapıyor…

Bu Ekstra Büyük Şehirler oyununu kazanana yada kaybedene kadar sürdüreceğiz.

Bakalım kazanan kim olacak; Bizler mi?  yoksa...

CITIES XL 8 Mart – 3 Nisan 2011 tarihleri arasında Galeri G-art’da gezilebilir.


/images/100/0x0/55ea449cf018fbb8f874ff67
Kimdir?
Gökte Tunç1972 yılında istanbul’da doğdu. Sanat eğitimine ilk öğretim yıllarında Paris’te başladı. 1994’te İstanbul’a döndü.1995’de Y.T.Ü Resim Heykel Derneğinde Yusuf Taktak’ın öğrencisi oldu. 1996’da Yusuf Taktak’ın kurduğu Atölye Üçgen üyesi olarak  2004 yılına kadar çalışmalarına burada devam etti. 2004’den bu yana  Teşvikiye’deki atölyesinde çalışmalarına devam ediyor. U.P.S.D ve R.H.D üyesi sanatçı  13 kişisel sergi, birçok karma sergi panel ve workshop çalışmalarında yer aldı. Yapıtları çeşitli koleksiyonlarda yer almaktadır.
Her sergide olduğu gibi bu sergide de galeri gelirinin tamamı ACEV(Anne Çocuk Eğitim Vakfı)’ e bağışlanacaktır.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!