‘Atatürkçülük çağdaşlık demektir’

Güncelleme Tarihi:

‘Atatürkçülük çağdaşlık demektir’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 21:21

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili son günlerde yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Atatürk, ömrünü hizmetine verdiği Türk milletinin kalbinde ve kafasında her zaman yaşayacak büyük bir devlet kurucusu ve devrimcidir. Atatürkçülük, O’nun kurduğu Türkiye devletinin bağımsızlığını savunmak; Türk gençliğine emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni Anayasa’da yazılı nitelik ve özellikleriyle korumak ve geliştirmek; ulusal egemenlik temelinde insan haklarına saygılı, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti ilkelerini bütün gerekleriyle uygulamak; Türk milletinin O’nun hedef gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda bilimin ışığında ve rehberliğinde ilerlemesi ve yücelmesi için çalışmak, O’nun bu amaçla yaptığı bütün devrimlere sahip çıkmak demektir. Kısacası bu, çağdaş, aydınlık, demokratik Türkiye için çalışmak demektir.

BUNALIMDAN ÇIKIŞ YOLU

Haberin Devamı

Atatürkçülük, O’nun kurduğu Cumhuriyet’in, günümüzde tek adam yönetimiyle unutturulmak istenen gerçek anlamıyla halk yönetiminin güçlendirilmesini; parti ayrımı gözetmeksizin tüm Cumhuriyetçilerin çabalarını birleştirmelerini gerektirmektedir. İçinde bulunduğumuz siyasal ve sosyal bunalımdan çıkış yolu, Atatürk’ün gösterdiği yoldur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!