Atatürk yeniden Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Atatürk yeniden Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 12:56

Ulu Önder Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 89. yıl dönümü dolayısıyla geleneksel “Atatürk Garnizon Koşusu” yapıldı.

Haberin Devamı

İşte Atatürk Garnizon Koşusu'ndan fotoğraflar

Koşuya, Kara Harp Okulu'nda görevli bazı subaylar, Harbiyeli öğrenciler ile Ankara garnizonundaki birlikleri temsilen birlik flamalarını taşıyan askerler katıldı.
Kara Harp Okulu Komutanlığı Karargah Binası önünden Akay Kavşağı'na kadar uygun adımda yürüyen birlikler, koşuya buradan başladı.
Büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağı taşıyan askerler, “Her Şey Vatan İçin”, “Ne Mutlu Türk'üm Diyene”, “Vatan Sana Canım Feda” ve “Vatan, Şeref, Vazife, Sevgi” şeklinde tempo tutarak, teçhizatlı şekilde koştular.

Güzergah boyunca yol kenarına toplanan ve binaların balkonlarına çıkan başkentliler, askerleri alkışlarken, bazı vatandaşların ağladığı görüldü. Araçlarının içindeki bazı vatandaşlar da koşu temposuna korna çalarak eşlik etti.

Atatürk Bulvarı, Sıhhiye Meydanı, Necatibey Caddesi ve Gençlik Caddesi istikametini izleyen birlikler, koşuyu Anıtkabir'de sona erdirdiler.
Ankara Garnizon Komutanı ve 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman, koşan birlikleri, Sıhhiye Orduevi önünden izledi.
Koşu güzergahı, polis ve askeri güvenlik görevlileri tarafından araç trafiğine kapatılırken, koşan birliklere telefon sinyallerini engelleyen bir jammer aracı da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!