Atatürk CD'li vurguna darbe

Güncelleme Tarihi:

Atatürk CDli vurguna darbe
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2008 16:33

İZMİR’de, kendilerini emekli asker veya bakanlık müfettişi olarak tanıtıp, aralarında Gaziantep, Kayseri, Ordu, Trabzon ile birçok ilçe belediyelerinin de bulunduğu resmi ve özel kuruluşlara Atatürk ile ilgili CD’ler satarak haksız kazanç sağladıkları ileri sürülen çıkar amaçlı suç örgütü, polis tarafından çökertildi. 1'i kadın 6 kişi gözaltına alındı. Elebaşılığını G.A.’nın yaptığı, elemanlarından Y.A.’nın da ilişki kurduğu işadamlarının dalgınlığından yararlanıp kredi kartlarını kopyaladığı suç örgütünün, şu ana kadar 500 bin YTL’lik haksız kazanç sağladığı belirlendi.

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık beş aydır sürdürdüğü teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda, elebaşılığını, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 77 bin YTL para cezası nedeniyle aranan G.A.’nın (49) yaptığı çıkar amaçlı bir suç örgütünün, kendilerini emekli asker veya Bakanlık müfettişi olarak tanıtıp, aralarında Gaziantep, Kayseri, Ordu, Trabzon ile birçok ilçe belediyelerinin de bulunduğu kamu ve özel kuruluşlara Uluönder Atatürk konulu CD’ler satarak haksız kazanç sağladıklarını saptadı. Suç örgütünün 1.5 yıldan bu yana aynı şekilde faaliyet gösterdiğinin belirlenmesi ve delillerin toplanmasının ardından ‘Son Durak 35’ adı verilen operasyon için düğmeye basan ekipler, Kocaeli, İzmir, Ankara ve Antalya’da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskın düzenledi. Baskınlarda, elebaşı G.A. ile H.B.K. (42), Y.A. (20), S.A. (30), H.S.Ş. (19) ve Y.S.’yi (32) yakaladı. Zanlıların, gösterdikleri yerlerde yapılan aramada, başkalarına ait 12 kredi kartı, 16’lı paket halinde, bin 200 adet, içerisinde Atatürk’ü konu alan program CD’leri, 552 adet Kurtuluş Savaşı’nı anlatan resim, sahte nüfus cüzdanları, kimlikler, kartvizitler ve sahte kimlik fotokopileri ele geçirildi.

EMEKLİ ASKER, MÜFETTİŞ

Soruşturmada, çıkar amaçlı suç örgütünün, kendilerini İçişleri, Sağlık, Maliye Bakanlığı müfettişi veya yüksek rütbeli asker, emekli paşa olarak tanıtıp kamu kurum kuruluşları ile özel şirketlere tanesi 5 ile 20 bin YTL arasında Atatürk konulu CD sattıkları belirlendi. Zanlıların, ayrıca, Türkiye genelinde kampanya başlatarak kimsesiz çocuklara rehabilitasyon merkezi yaptıracaklarını söyleyerek Kuran’ı Kerim meali ve sokak çocuklarına giyecek alacaklarını belirterek de 2008 yılı vergi mevzuatı rehberi kitabı sattıkları saptandı. Suç örgütü üyelerinin, dolandırıcılık eylemlerinde bulunmak üzere sahte evrak düzenledikleri, bunlarla bankalardan kredi çekerek otomobil aldıkları belirlendi. Suç örgütü üyelerinden Y.A.’nın da, güzelliği kullanıp zengin işadamlarıyla ilişki kurduğu, dalgınlıklarından yararlanıp yanında taşıdığı kopyalama cihazıyla tüm bilgilerini edindiği, kopyaladıkları kredi kartlarıyla hesaplarından para çektiği tespit edildi. Suç örgütü üyelerinin bu yöntemlerle şu ana kadar 500 bin YTL’lik dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Gözaltındaki 1’i kadın 6 zanlının sorgularının sürdüğü, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedilecekleri bildirildi.

DOLANDIRILMAYAN KURUM KALMAMIŞ

Suç örgütünün faaliyetleriyle 52 ayrı belediyeyi dolandırdığı ortaya çıkarıldı. Bunlar arasında, İzmir’de Urla, Güzelbahçe, Seferihisar, Ürkmez, Bursa Mustafa Kemalpaşa, Antalya Elmalı, Kaş, Gaziantep Büyükşehir, Şehit Kamil, Kayseri Belediyesi, Sarıoğlan, Giresun Bulancak, Amasya, Denizli Bekilli, Bilecik, Çanakkale Gelibolu, Aydın İncirliova, Kuşadası, Lefkoşa, Malatya, Konya Hüyük, Seydişehir, Bingöl, Aydın Ortaklar, Muğla Gündoğan, Ordu, Trabzon ve Karaburun Belediyelerinin bulunduğu öğrenildi. Ayrıca, aralarında Trabzon Ticaret Odası ile bankaların da bulunduğu 21 ayrı kurum ve firmayı da dolandırdıkları anlaşıldı.

77 BİN YTL CEZA VERİLMİŞTİ

Gözaltına alınan zanlılardan G.A., suç ortakları Hasan Demir ve Tuğrul Çetinkaya ile birlikte, kendilerini ‘genel müdür’, ‘mahalli idareler kontrolörü’ olarak tanıttıkları 75 belediyeyi, kanser olduğunu öne sürdükleri emekli vali Fethi Aytaç'tan habersiz, adını kullanarak, yazdığı ‘Açıklamalı Belediye Kanunu’ adlı kitabı 500 YTL'ye kadar fiyatla satıp dolandırıcılık yapmaktan, bir süre önce 77 bin YTL para cezasına çarptırılmıştı. Diğer iki sanık da aynı cezayı almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!