Atatürk Afgan bayrağını elleriyle direğe çekti

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Afgan bayrağını elleriyle direğe çekti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2021 07:00

Afganistan Kralı Emanullah Han ve eşi Kraliçe Süreyya, 1928 yılında Türkiye’yi ziyaret etmiş ve bu ziyaret yabancı bir devlet başkanının Türkiye’ye yaptığı ilk ziyaret olarak tarihe geçmiştir. Ankara. 25 Mayıs 1928

Haberin Devamı

MİLLİ Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin, Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı’nın güvenliğini üstlenmesi konusunda görüşmeler devam ederken, resmi Twitter hesabından “Tarihten günümüze Türk-Afgan Kardeşliği” başlığını taşıyan bir grafik paylaştı. Kronolojik olarak hazırlanan grafikte en dikkat çeken bilgilerden biri, “10 Temmuz 1921’de Afganistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin açılışını yapan Atatürk, Afgan bayrağını direğe elleriyle çekmiştir” oldu.

Grafikteki ülke ilişkileri kronolojik olarak şöyle anlatıldı: “İki ülke eş zamanlı istiklal mücadelesi vermiştir. Çanakkale’de ‘Mehmet Afganistan’ adında şehitlik anıtı vardır. 1 Mart 1921’de Afganistan, TBMM’yi tanıyan ikinci ülke olmuştur. Türkiye, Medine kahramanı Fahrettin Türkkan Paşa’yı ilk Türk elçisi olarak Kabil’e atamıştır. 10 Temmuz 1921’de Afganistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin açılışını yapan Atatürk, Afgan bayrağını direğe elleriyle çekmiştir.”

Haberin Devamı

Atatürk Afgan bayrağını elleriyle direğe çekti

BAKMADAN GEÇME!