Atasay, Hindistan’a yatırım yapacak

Güncelleme Tarihi:

Atasay, Hindistan’a yatırım yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2007 00:00

Bundan iki yıl önce Çin’de de üretime geçen Atasay Kuyumculuk, şimdi de Hindistan’da yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Atasay CEO’su Cihan Kamer, Hindistan’ın en büyük grubuyla ortaklık görüşmeleri yaptıklarını açıkladı.

22 YENİ MAĞAZA: Atasay Mağazacılık Genel Müdürü Haldun Ulutürk ile birlikte "Altıncı Günde Altın Fırsatlar" adlı kampanyanın tanıtımında konuşan Cihan Kamer, büyümeye devam edeceklerini dile getirdi. Sektörde pek çok ilki Atasay’ın yaptığına dikkat çeken Kamer, "Üretim kapasitemiz ile dünya liginde ilk 3 firmadan biriyiz. 62 ülkede 5 milyon kadına ulaşıyoruz. 2007’de mağaza açmaya devam edeceğiz, 22 yeni açılış ile Türkiye’de mağaza sayımız 124 olacak. 2010 yılına kadar da New York, Milano, Tokyo. Moskova ve Shangay’da mağazalar açacağız."

DİNİ VECİBE: Atasay’ın yatırım amaçlı altından daha çok marka ve tasarım değeri olan takılara ağırlık verdiğine dikkat çeken Kamer, yurtdışındaki üretim çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi: "Çin’de daha çok ticari ürünler üretiyoruz. 1 doların altında işçilikle satabileceğimiz, tasarım değeri olmayan ürünler üretiyoruz. Tasarım ve üzerinde çok daha fazla katma değer bulunan ürünleri ise Türkiye’de üretiyoruz. Şimdi Hindistan’da da yatırıma hazırlanıyoruz. Hindistan’da yılda 2 gün dini bir vecibeyi yerine getirmek için altın alınıyor. Altın hem dinlerinin hem de yaşantılarının bir parçası. Hindistan’ın 6 markasıyla bu alanda en büyüğü olan bir firma ile ortaklık görüşmesi yürütüyoruz."

SEÇİM İLGİSİ: Atasay’ın bir alt marka ile yatırım amaçlı üretime başlayacağını da belirten Kamer, "Türkiye ihracat dışında altına ilişkin fazla veri yok ama tasarruf amaçlı alımların arttığını gözlemliyoruz. Bu dönemde de öyle oldu. Seçim yıllarında zaten altın daha güvenilir bir yatırım aracı olarak ilgi görür. Sektörün belirsizlikle ilgili endişesi yok. Siyasi gündem, bizim tüketici profilimizi şu anda çok fazla etkilemiyor" dedi.

Her ayın 6’sı indirim günü olacak

KURULUŞUNUN 70’inci yılını kutlayan Atasay, "günde 1 liraya tektaş"tan sonra, şimdi de her ayın 6’ncı günü yüzde 25 indirim ve kredi kartına 6 taksitle altın satacak. Ekim ayı itibariyle tüm mağazalarında "Altıncı Gün’de Altın Fırsatlar" kampanyasını başlatacak olan Atasay, ayrıca 18 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında da 2 hafta süreyle tüm mağazalarında aynı indirim ve taksiti uygulayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!