Atamalar

Güncelleme Tarihi:

Atamalar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2003 18:10

Yordam´da transfer
Havaş Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ersan Yücel, Yordam İnsan Kaynakları ve Yönetim Danışmanlığı´na genel müdür olarak transfer oldu. Yücell, yurtdışı deneyimlerinin ardından 15 yıl Ciba ve Novartis firmlarında İK koordinatörü olarak çalıştı. 1995-1999 tarihleri arasında iki dönem Peryön başkanlığını üstlendi.

Batum Globis´te
Ufuk Batum, Globis icra kurulu başkanı ve genel müdürü oldu. 1967 Ankara doğumlu olan Batum, Robert Kolej´in ardından Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği´ni bitirdi. ABD´de Clemson Üniversitesi´mde işletme master´i yaptı. ABD, Fransa ve Türkiye´de, üst düzey yöneticilik ve genel müdürlük görevlerinde bulundu.

CMC´de atama
CMC´de pazarlama ve iş geliştirme direktörlüğü görevine Başak Soykan getirildi. ODTÜ İşletme mezunu olan Soykan, iş hayatına Unilever´de marka yönetici asistanı olarak başladı. Omo´da ürün müdürlüğü yaptı. New York´ta çalışırken New York Üniversitesi´nde pazarlama eğitimi aldı. Geçtiğimiz Kasımda görevine başladı.

Yıldıztekin Oytel.net´te
Romar´ın son genel müdürü Ufuk Yıldıztekin, Oytel.net´e transfer oldu. 1983 yılından beri Romar´da çalışan Yıldıztekin, 1 Ocak 2003 tarihi itibariyle yeni görevine başladı. Oytel.net´in kurucu ortağı ve genel müdürü Murat Özbilen ise şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlenecek.

Veripark´a yeni katılım
Uğur Serkan Taşkın, Veripark´ta B2B çözümlerinden sorumlu proje yöneticisi oldu. Taşkın, 1997´de Boğaziçi Ü. Bilgisayar Mühendisliği.´nden mezun oldu. İş yaşamında enerji, finansal hizmetler, medya, teknoloji, telekom sektörlerinde birçok projeye imza attı. Son olarak Andersen Yönetim Danışmanlığı´nda çalışıyordu.

Başak Hayat´ta terfi
Başak Hayat Sigorta Grup Müdürü Recep Akkaya, pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcılığına terfi etti. 1958 doğumlu Akkaya, 1979´da Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü´nü bitirdi. 1986´ya kadar matematik öğretmeni olarak görev yaptı. Ardından Başak Sigorta Hayat Departmanı´nda sigortacılığa başladı.

CU´da atama
Dr. Ayşe Bolcakan, Commercial Union´da (CU) pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevine getirildi. Bolcakan, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nden mezun oldu. Aynı üniversitede pazarlama alanında master ve doktora yaptı. Sigortacılığa 1990´da başladı. Güneş ve Emek Hayat´ta çalıştı.

Saçkan, PRCI başkanı
Uluslararası İletişim Danışmanlığı Birliği ICCO´nun Türkiye temsilcisi PRCI/ICCCO Turkey´in yeni dönem başkanı Meral Saçkan oldu. 1955 doğumlu Saçkan, dokuz yıldır MPR Halkla İlişkiler´in genel müdürlüğünü yürütüyor. Dört yıldır Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi´nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Migros´ta atama
Beylikdüzü Migros Alışveriş Merkezi´nde yöneticilik görevine Semet Yolaç getirildi. Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Yolaç, Ece Grubu´nun Hamburg, Berlin, Potsdam ve Leipzig şehirlerinde bulunan alışveriş merkezlerinde çeşitli görevlerde bulundu. Yolaç, 17 Ocak´ta yeni görevine başladı.

Paçacı Saba İlaç´ta
Emin Paçacı, Saba İlaç´ta genel müdür yardımcısı oldu. 1964 doğumlu Paçacı, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi´nden mezun oldu. 1988-1995 tarihlerinde İngiltere´de çeşitli hastanelerde doktor olarak çalıştı. Türkiye´ye döndükten sonra Ciba, Novartis, Janssen Cilag ve İbrahim Ethem Ulagay´da görev yaptı.

Merloni´ye yeni genel müdür
Merloni Elettrodomestici Türkiye´de genel müdürlük görevine Stefano Pasini atandı. 30 yaşındaki Pasini, İtalya´da işletme okudu. 1998´de Merloni Grubu´nda çalışmaya başladı. Merloni´de çeşitli görevlerde bulunan Pasini, son olarak Merloni Doğu Avrupa Bölgesi Pazarlama Direktörü olarak görev yapıyordu.

Çopikas´da atama
Mithat Özbek, Çopikas´a genel müdür ve yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Hacettepe Üniversitesi´nde ekonomi eğitimi gören Özbek, İTÜ´de pazarlama master´i yaptı. İş hayatına Söğüt Seramik´te başladı. Ardından Puccinelli Elmataş´ta çalıştı. Özbek, son olarak Copikas´da pazarlama direktörü olarak görev yapıyordu.

Siemens´de terfi
Siemens´de tıp çözümleri direktörlüğü görevine Ufuk Eren getirildi. Eren, İTÜ Elektonik ve Haberleşme Mühendisliği´nden mezun oldu. Boğaziçi Üniversitesi´nde biyo-medikal alanında master yaptı. 1993´ten beri Siemens´de bölge satış yöneticisi ve satış-pazarlama müdürlüğü görevlerinde bulundu. Şirketin yurtdışındaki ofislerinde çalıştı.

Mövenpick´e yiyecek içecek müdürü
Mövenpick Hotel İstanbul´da yiyecek içecek müdürlüğüne Hakan Özel getirildi. Bilkent Ü.´nde Turizm ve Otelcilik okuyan Özel, iş hayatına Side Cesar´s Resort Hotel´de başladı. Hyatt Regency İstanbul ve Swissotel´de çeşitli görevlerde bulundu. Çin´de kariyerine devam etti. Son olarak Grand Marmara Hotel´de çalışıyordu.

Resuloğlu Plenexis´te
Kerem Resuloğlu, Plenexis´in İstanbul´daki ofisinin sorumluluğunu üstlendi. 1995´de Almanya´da pazarlama müdürü olarak çalıştı. Daha sonra aynı ülkede Telsis firmasında genel müdürlük yaptı. Deutsche Telecom´un Türkiye´deki temsilciğinde çalıştı. Son olarak Say-Kom´da genel müdür olarak çalışıyordu.

Universal Kart´ta atama
Universal Kart´ta, satış müdürlüğü görevine Ahu Şenel getirildi. ODTÜ Ekonomi Bölümü´nü bitiren Şenel, bir dönem Ram Elektronik´te satış ve pazarlama müdürü olarak çalıştı. Dana sonra Koç Sistem´in satış ve pazarlama departmanında görev yaptı. Son olarak Koç Sistem´in satış ve pazarlama departmanında çalışıyordu.

CU´da atama
Ertan Fırat, Commercial Union (CU) Sigorta´da teknik ve hasardan sorumlu genel müdür yardımcılığı görevine getirildi. 1961 doğumlu Fırat, ODTÜ Ekonomi´den mezun oldu. 1987´de Tütüncüler Bankası´nda iş hayatına atıldı. 1988´de Anadolu Sigorta´ya geçti. Başak Sigorta ve Toprak Sigorta´da çeşitli görevlerde bulundu.

Aydede IPRA Başkanı
Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği´nin (IPRA) 2003 dönem başkanlığına Global Tanıtım´ın kurucusu ve genel müdürü Ceyda Aydede seçildi. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği´nden mezun olan Aydede, iş yaşamına Arthur Andersen´de başladı. Migros´da dokuz yıl satış, bir yıl da halkla ilişkiler müdürlüğü yaptı. 1989´da Global Tanıtım´ı kurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!