Atalay Filizin saklandığı menfez ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Atalay Filizin saklandığı menfez ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2016 14:55

İstanbul ve Ankara’daki 3 cinayetin sanığı olarak arandığı sırada geldiği İzmir’de, kaçış macerası 15 gün süren Atalay Filiz’in yakalanmasından sonra, nasıl yaşadığının ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Gümüldür’deki pansiyonda ve sahilde birkaç gün geçiren Atalay Filiz’in, gerek dikkat çekmeye başlaması gerekse de uzun süre kaçma düşüncesiyle parasının bitmemesi için dağlık alanda da kaldığı ortaya çıktı. Biyoloji eğitimi ve doğada yaşam kursu aldığı için dağlarda rahatça yaşamını sürdüren Atalay Filiz’in, gizlenmek için seçtiği alan da dikkat çekti. Atalay Filiz’in son zamanlarda rahatça dolaşabilmek adına Gümüldür Devlet Avlağı’nda saklandığı saptandı. Burada avcı gibi davranıp dolaşan Atalay Filiz’in üzerindeki birisi 17, diğeri 15 santim uzunluğundaki avcı bıçaklarını kullandığı bildirildi.

SAPIK ZANNETTİLER

Avcı gibi av sahasında dolaşan Atalay Filiz’in, bazı geceleri de, bu bölgedeki menfezde geçirdiği tespit edildi. Burada Atalay Filiz’den kalma, kuru pasta fırınına ait kutu, plastik su şişeleri ile kraker ambalajları bulundu. Atalay Filiz’in Gümüldür merkezde saklandığı mandalina bahçesinde de vatandaşlarca fark edildiği ortaya çıktı. Yakalanmadan bir gün önce bir mandalina bahçesinde giysilerini değiştirdiği, gözaltına alındığında üzerinde bulunan kıyafetleri giydiği, bu sırada bahçe sahibinin kızlarının kendisini görüp, sapık sanarak babalarına haber verdikleri anlaşıldı. Babaları bahçeye gelene kadar, farkedildiğini ve kendisinden şüphelenildiğin anlayan Filiz’in bölgeden hızla uzaklaşdığı belirlendi.

Haberin Devamı

YARDIM EDEN Mİ VARDI?

Bunun yanı sıra polis, üzerinde 10 bin TL ve 3 bin 500 Euro para çıkan Atalay Filiz’e yardım eden kimse olup olmadığının da peşine düştü. Polis, parayı nereden bulduğunu araştırmaya başladı. Ayrıca vatandaşların, Filiz’i bir özel araç içerisinde gördüklerine dair iddiaları da değerlendirmeye alındı. Bölgedeki bazı güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı.

 1-2 HAZİRAN'DA GÜNLÜK EVDE KALDI

Atalay Filiz’in, İzmir’de geçirdiği günler hakkında da detaylar gün geçtikçe açığa çıkıyor. Atalay Filiz’in 1 Haziran akşam saatlerinde, Gümüldür’de sahile yakın günlük kiralanan evlere geldiği, günlük kiralamak için girdiği ilk evden, üzeri kir ve tekin görülmediği için reddedildiği ortaya çıktı. Atalay Filiz ikinci eve gittiğinde ise kabul gördüğü ve günlüğü 40 liradan ev kiraladığı belirtildi. 1 ve 2 Haziran gecelerini günlük kiraladığı evde geçiren Filiz’in evden sadece bir defa çıktığı ve ekmek ve peynir aldığı öğrenildi. Atalay Filiz 2 gece için ev sahibine 80 lira verdiği, evden ayrılırken de evi dağınık bırakmadığı ve bulaşıkları yıkadığı bildirildi.

Haberin Devamı

URFALIYIM DEYİP EV TUTMAK İSTEMİŞ

İddialara göre Filiz yakalanmadan önce geçtiğimiz Cuma gecesi de saat 23.00 sıralarında, Menderes’in Karadayı Mahallesi’nde sokakta gezerken, oduncuda çalışan Hüseyin Aşıcı ile karşılaştı. Elinde bavulu ile gelen Atalay Filiz, iddiaya göre oduncu Aşıcı’dan kiralık bir ev istedi.

İşten dolayı haberleri takip edemeyen ve seri katilin İzmir’de olduğundan haberdar olmayan oduncu Hüseyin Aşıcı, "Ben çalışırken yanıma gelen genç biri benden kiralık ev aradığını söyledi. Ben de eniştemin evini gösterdim. Ev 2 odalı, gördü beğendi. ‘Ben burada kalacağım, ne iş olursa çalışırım’ dedi. Ben de ‘Benim yanımda çalışabilirsin’ dedim. Bana Urfalı olduğunu söyledi. Daha sonra, ‘Benim burada olduğumu jandarma dahil kimse bilmeyecek’ diye söyledi. Ben şüphelendim. Kimlik istedim. Bana, kimliğinin yanında olmadığını, memleketi Urfa’da kaldığını söyledi. Evi beğendiğini, tekrar geleceğini söyleyip ayrıldı, bir daha gelmedi’’ dedi.

Haberin Devamı

FINDIK ÇALIP YEMİŞ

Öte yandan, Atalay Filiz’in yakalandığı gün dolmuşa bindiği Şaşal Köyü yakınlarındaki barakalarda birkaç gece konakladığı öğrenildi. Köylülerden Kazım Düğ, "Haftada bir sefer buralara gelirim ama ben seri katili görmedim. Buradaki barakalarda düzenli kalan yok. Bu barakalarda birkaç gece konaklamış"dedi. Barakaların yakınında fındık ve ceviz satan Elif Oğuz ise "Ben burada satış yapıyorum. Geceleri burada değilim. Geçtiğimiz hafta içi daha benim fındık poşetlerimden biri çalındı. Daha önce başıma hiç hırsızlık olayı gelmemişti. Benden çalan kişinin seri katil Atalay Filiz olduğu söyleniyor. Aldığı fındığı da ormanlık alanda yemiş, kabuklarını görmüşler. Benim burada ağaçlık bahçem var. Dolmuşa da bu ağaçların arasından koşarak binmiş" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!