At yarışları dahisi evinde ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

At yarışları dahisi evinde ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Sekiz yıl önce beş parasız gittiği Hong Kong'ta at yarışından yüz milyonlarca dolarlık bir servet yapan Yeni Zelandalı ‘Kumar Kralı’, evinde ölü bulundu.

Yeni Zelanda'da golf maçlarında sopaları taşıyarak hayatını kazanan Robert Moore'un şansı Hong Kong'a gitmesiyle döndü. 1989 yılında cebindeki 5 Avustralya Doları (650 bin lira) ile Hong Kong'a varan Robert Moore, burada bir arkadaşından borç aldığı 100 bin Hong Kong Doları ile (2.3 milyar lira) kumar oynamaya başladı.

Emekli olmuştu

Robert Moore, kendi geliştirdiği yazılım programıyla bilgisayar aracılığıyla ganyan tahmini yapıyor ve sürekli kazanıyordu. At yarışından ‘‘yüz milyonlarca dolarlık’’ bir servete sahip olduğunu söyleyen Moore, geçen sezon bir yarışta tam 40 milyon dolar (7.2 trilyon lira) kazandı. At yarışı dâhisi olarak anılan Moore, ‘‘Bilgisayarlı tahmin yapan rakiplerimin sayısı her geçen gün artıyor. Artık kazanmak zorlaşıyor’’ diyerek, geçen ağustos ayında kendini emekliye ayırmıştı.

Mafya mı öldürdü?

Çin asıllı bir Hong Konglu ile evli olan ve ilk evliliğinden 13 yaşında bir kızı bulunan Robert Moore'un ganyan tahmini için geliştirdiği yazılım programına 5 milyon dolar (900 milyar lira) değer biçiliyordu. Mafya tarafından öldürülme ihtimali araştırılan 44 yaşındaki Moore'un ölümü üzerindeki esrar perdesi, yapılacak otopsiyle kalkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!