At mektubu postada mı kayboldu?

Güncelleme Tarihi:

At mektubu postada mı kayboldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 00:00

DÜNYACA ünlü Formula 1 pilotu Michael Schumacher’in eşi Corinna Schumacher’in (36), Başbakan Tayyip Erdoğan’a 2004 temmuz ayında yolladığı "atları koruyun" mektubu sır oldu.

Hayvan hakları örgütü PETA ile birlikte başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan ülkelerde eziyet gören atlara sahip çıkan kampanya başlatan Schumacher’in mektubu Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’na ulaşmadı.

F-1 pilotunun eşi mektubunda Başbakan Erdoğan’a "Türkiye’de hayvanlara yapılanları görüp duyduğumda şok olmuştum. Sizden ricam, hayvan haklarının korunması için lütfen elinizden geleni yapın ve yasanın gerçek hayatta da uygulanmasını sağlayın. Attığınız adım başta Avrupa Birliği olmak üzere tüm dünyada olumlu karşılanacak" diye seslendiğini anlattı.

Ancak Hürriyet’in bilgisine başvurduğu Başbakanlık kaynakları, "Bayan Schumacher’in mektubu ne başbakanlık, ne de Dışişleri kayıtlarına bulunamadı" dedi.

İLK KEZ POZ VERDİ

"Atlar bizim dostumuz. Zor durumdaki hayvanlara lütfen yardım edin" sloganlı kampanya için Bayan Schumacher’in bir atı severken görüldüğü afiş hazırlandı. Corinna Schumacher’in kampanyaya destek vermek amacıyla ilk kez PETA için poz verdiği öğrenildi. Schumacher kampanyayla ilgili "Atlar çok hassas hayvanlar. Bir çok kez şiddet görüyorlar. Atları koruyup onlarla ilgilenmemiz gerekiyor" dedi.

HAYVANLARI ÇOK SEVİYORUZ

Bu arada, Bunte Dergisi’nin sorularını yanıtlayan Corinna Schumacher, "Türkiye’deki fakir aileler maddi imkansızlıklar nedeniyle atlara bakamıyorlar. Başka şansları yok. Atların çoğunun artık gücü kalmamış, aç ve hastalar. Biz bu hayvanları satın alıp, sahiplerine traktörler veriyoruz ve hayvanların doktor kontrolünde başka bir ortamda yaşamalarını sağlıyoruz" dedi. Corinna Schumacher, eşi Michael ve çocuklarıyla birlikte hayvansever bir aile olduklarını belirtirken evde çok sayıda hayvanları olduğunu da belirtti.

ÖRGÜTÜN TÜRKİYE RAPORU

Dünya çapında 1 milyon üyesi bulunan örgütün Türkiye’deki atlarla ilgili tespitleri şöyle: "Atlar, bacakları kırık halde yük çekmeye zorlanıyorlar, açlıktan ve susuzluktan harap olmuş fiziksel durumları yük çekmeye el verişli değil, sokak ortasında yığılıp kalan atlar var, ciddi nefes alıp verme problemleri ve akciğer hastalıklarından muzdarip atlar bulunuyor, doğru şekilde koşuldukları takdirde önlenebilecek ve gerekli tıbbi müdahele ile iyileştirilebilecek çok ciddi yaralara sahip atlar var, muhtemelen mantarsal enfeksiyonlar ile oluşmuş göz hastalıklarına yakalanmış atlar var."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!