At formayı rahatla

Güncelleme Tarihi:

At formayı rahatla
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2001 12:49

İşyerinde rahat giyim verimliliği ve işe bağlılığı artırıyor, resmi giyime oranla yılda yüzde 22 daha az 'harcatıyor'. ABD'li pantolon devi Dockers, 'İşyerinde Rahat Etmenin Püf Noktaları' adında bir kitapçık hazırladı. Kitapçık Türkiye'deki 70 yerli ve yabancı şirketin insan kaynakları departmanına gönderildi.

2000'li yıllar işyerlerindeki 'kılık-kıyafet' düzenini de alt üst etti. ABD'den yayılan 'casual wear' (işyerinde rahat giyim) akımı Avrupa'dan sonra Türkiye'de de birçok şirkette uygulanıyor. ABD'de yapılan araştırmalar, işyerinde rahat giyinen çalışanların verimliliğin ve işe bağlılıklarının arttığını gösteriyor. Lieberman Research Worldwide'ın verilerine göre 'casual wear' uygulayan işyeri çalışanları, resmi giyinenlere oranla giyime, yılda yüzde 22 daha az harcıyorlar.

ABD'de büyük şirketlerin yüzde 65'inde haftanın beş günü, yüzde 80'inde ise haftanın bir günü 'casual wear' tarzı giyiniliyor.

ABD'nin 'pantolon' alanında en büyük şirketlerinden Dockers, 'casual wear' tarzının yaygınlaşması için bir giyim rehberi hazırladı. Kendisini 'rahat giyim tarsının öncüsü' olarak tanımlayan şirket, hazırladığı rehberi Türkiye'deki 70 yerli ve yabancı şirketin insan kaynakları departmanlarına dağıttı.

'İş Hayatında Rahat Etmenin Püf Noktaları' adlı kitapçık erkek giyiminde yaratılabilecek farklı kombinasyonları ve işyerinde dikkat edilmesi gereken kuralları anlatıyor. Kitapçıkta, model ve fiyat bilgisinin yanı sıra 'prezantasyon nasıl yapılır?', 'işe nasıl rahat gidilir?', 'dosyalama nasıl rahat yapılır?' gibi günlük iş yaşamında karşılaşılan sorunlar 'esprili bir dille ele alınıyor.


RAHAT GİYİMİN PÜF NOKTALARI


Koyu lacivert rahat bir pantolon, tüm zamanların en büyük kurtarıcısıdır. Üzerine ne giyerseniz giyin, istediğiniz şıklığı yakalarsınız.

Ceket içine giyilen koyu renk gömleğin avantajı, kravatla ve kravatsız şık görünüm sağlayabilmesidir.

Ayakkabınıza uyan farklı kemerler seçerseniz, sade kıyafetinize hareket kazandırabilirsiniz.

Ceket içine giyeceğiniz uzun kollu t-shirt ile kendinizi daha rahat hissedersiniz.

İddialı, parlak renk bir gömlek seçimi, koyu renk pantolonla iyi bir kontrast oluşturur. Kravat takmayanlar için en iyi alternatif düğmeli gömlektir.

Gömleğin içine uzun kollu t-shirt giyip, pantolonun üzerine çıkararak spor bir görünüm sağlayabilirsiniz. Altına seçeceğiniz ayakkabı çeşidi, spor ve resmi görünüm arasındaki dengeyi kurmanıza yarar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!