Asya’nın Nobeli Küntay’ın

Güncelleme Tarihi:

Asya’nın Nobeli Küntay’ın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2019 08:00

Filipinler’de bu yıl 18’incisi düzenlenen ve “Asya’nın Nobeli” olarak tarif edilen Uluslararası Gusi Barış Ödülleri sahiplerini buldu. Uluslararası barışa kendi alanlarında destek sağlayan dünyanın farklı ülkelerinden 18 kişi, Gusi Barış Ödülü’nü aldı.

Haberin Devamı

Siyaset Okulu, Diplomat Okulu, Yerel Yönetimler Akademisi, Küresel Liderlik Forumu gibi uluslararası programları Türkiye’de ve yurtdışında organize eden Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu Başkanı Doç. Dr. Burak Küntay, barışa katkı mahiyetinde düzenlediği diplomasi ve siyaset temalı eğitimleriyle ödüle layık görüldü. Ödül alan diğer isimler ise şöyle:

Malezya Belçika Büyükelçisi Patrick De Beyter

Hâkim Ignacio Mahiques , Arjantin

Prof. Dr. Bernhard Sabel, Almanya

Prof. Dr. Trevor Gibbs, İngiltere

Prof. Dr. Mark Berelowitz, İngiltere

Prof. Dr. Jeffrey Levett, Yunanistan

Guatemala İsrail Büyükelçisi Mario Bucaro

Hindistan Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Dinesh Sharma

Prof. Dr. Caroline Marian S. Enriquez , Filipinler

Manila Belediye Başkanı Francisco Moreno Domagoso

Haberin Devamı

Prof. Dr. John Cook, Yeni Zelanda

Edward Khoo, Malezya 

Margarita Parshukova, Rusya

Tayland Senatörü Teerakiat Jareonsettasin

Güney Afrika Eski Devlet Başkanı Kgalema Motlanthe

Prof. Dr. Gary Dunbar, ABD

Farhan Wilayat Butt, Pakistan.

Asya’nın Nobeli Küntay’ın

‘ASLOLAN BARIŞI SÜRDÜRMEK’

DOÇ. Dr. Burak Küntay, ödül alırken şunları söyledi: “Mühim olan barışı yakalamak değil, barışı daha ileriye götürülebilir, kalıcı ve sürdürülebilir hale getirmektir. Bunu yaparken şüphesiz her birey, bazı uluslararası normlara sahip çıkmalıdır. Adil olabilmek, eşitliğin gücüne inanmak, demokrasiye ve insan haklarına her daim bağlı kalmak, önce kendinizi sonra çevrenizdekileri, yani tüm insanları sevebilmek ve herkese saygı göstermek barışı kalıcı kılabilecek en önemli noktalardır. Eğer bugün bu ödüle layık görüldüysem bunun en önemli sebebi devletim ve milletimdir. Bana bu değerleri aşılayan güzel vatanım Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk insanına teşekkürlerimi sunarım. Türk milletinin bir parçası olmak benim için her daim bir ayrıcalık ve onurdur.”

BAKMADAN GEÇME!