Asya'nın Kalbi 29 ülkeyi bir araya getirdi

Güncelleme Tarihi:

Asyanın Kalbi 29 ülkeyi bir araya getirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 10:28

Afganistan’ın komşularının ve diğer bölge ülkelerin temsilcileri bugün Kabil’de “Asya’nın Kalbi” toplantısı için bir araya geliyor.

Haberin Devamı

İlki Kasım ayında İstanbul’da yapılan ve resmi adı “İstanbul Süreci Kabil Bakanlar Konferansı” olan toplantıya Türkiye, Hindistan, Çin, Rusya, İran, Pakistan ve Suudi Arabistan gibi 15’i bölge ülkesi toplam 29 ülkeden temsilciler katılacak.

 

NATO’nun Afganistan’daki muharip güçlerinin görev süresinin 2014’te sona erecek olmasıyla, bölge ülkeler Afganistan’da istikrarı sağlamak için neler yapılabileceği konusunda arayışa girdi.

 

Toplantıda konuşulacak başlıklar arasında terör ve radikal hareketlerle mücadele, uyuşturucu kaçakçılığı ve ekonomik kalkınma ihtiyacı yer alıyor.

 

Haberin Devamı

Toplantıya katılacak isimlerden İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelerek Moskova’yı Suriye rejimi üzerinde etkisini kullanmaya ikna etmeye çalışacağını söyledi.

 

Hague, Çin ve Türkiye’den yetkililerle görüşeceğini de belirterek, Kofi Annan’ın barış planının uygulanabilmesi için neler yapılabileceğini değerlendireceklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!