Aslında onlar da insan

Güncelleme Tarihi:

Aslında onlar da insan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Mars'a indirilen Pathfinder uzay aracıyla evrenin keşfinde yeni bir adım atan insanoğlu, dünya dışı varlıklarla temasa geçmek için yıllardır uğraşıyor. Evrendeki olası diğer uygarlıkların izini bulmak için en küçük ipuçlarını bile değerlendiren insanoğlu, bir yandan da kendi düşgücüyle fantastik bir ‘‘uzaylılar dünyası’’ yaratıyor. Bilimkurgu roman ve filmlerinde karşılaştığımız bu düşsel kahramanlar, insanın bilinçaltından ve fantezi dünyasından fırladığı için, hep insani özellikler taşıyor. Dünyalının düşgücü, insani özelliklerin sınırını aşamıyor.

Ancak uzaylı yaratıklar, beyazperdede çok iyi gişe hasılatı yapıyor, TV'lere rating rekorları kırıyorlar. Yıldız Savaşları, E.T ve Bağımsızlık Günü gibi üç büyük bilimkurgu filmi, bugüne kadar tam 1 milyar insan tarafından izlendi.

E.T

En ünlü uzaylı E.T, film süresince hep evine dönmek istiyordu. Evi nerede acaba?..

YODA

Yıldız Savaşları'nın bilge Jedi şövalyesi Yoda, inanılmaz derecede nazik ve iyi niyetli bir karakter.

QUARK

Deep Space Nine filminde, Ferengi halkından bir karakter olarak çizilen bar sahibi Quark, iri kulaklarıyla uzayın derinliklerinden sesler alabiliyor.

MARSLI

Son gösterime giren bilimkurgu filmi Çılgın Marslılar'ın bir kahramanı. Umarız uzaylılar bu tipe benzemiyordur.

JABBA

Yıldız Savaşları'nın ikincisi Jedi'nin Dönüşü’ndeki korkunç mafya babası Jabba the Hutt. Tipi bir yana, kişiliği tamamen dünyaya özgü bir karakter.

WORF

Uzay Yolu'nun ikinci kuşağından iyi bir karakter. Eh, dünyada iyiler de var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!