Aslan Kral müzikal dünyasında

Güncelleme Tarihi:

Aslan Kral müzikal dünyasında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hollywood'un ünlü filmlerini bile geride bırakan çizgi filmlerin yaratıcısı Walt Disney, Güzel ve Çirkin'den sonra Aslan Kralı da müzikal dünyasına sokma kararı aldı. ABD'nin Minneapolis kentinde yarın sahneye çıkacak olan Aslan Kral, 8 hafta sürecek bir şovdan sonra müzikal dünyasının kalbi Broadway'e gidecek. Aslan Kral müzikalinin en büyük farkı oyuncuların, kahramanların kukla ve maskelerini kullanacak olması.

Hakuna matata

Dünyaca ünlü Time dergisi de son sayısında Aslan Kral müzikaline geniş yer ayırdı. Habere göre, provaların son aşamasına gelen müzikalin en büyük problemi, oyuncuların kahramanları temsil eden kuklarlara uyum sağlaması. Her ne kadar Aslan Kral'ı izleyenler, ‘‘Hakuna matata’’nın orman dilinde ‘‘takma kafana’’ anlamına geldiğini bilse de, müzikalin avangard yönetmeni Julie Taymor, ‘‘Çok sıkıntı çekiyorum. Çünkü kuklalar ağır geliyor. Umarım yüzümüz ak çıkar’’ diye konuşuyor.

Çizgi fimlerin sahnelenmesi Walt Disney'in şovlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Tom Schumacher'in fikri. Tom Schumacher, 4 yıldır sahnelenen Güzel ve Çirkin'in bugüne kadar 150 milyon dolarlık bir gelir sağladığını belirtiyor ve Aslan Kral'ın da para makinesi haline geleceğini vurguluyor.

Aslan Kral'ın veliahtı Simba'yı sahnede canlandıracak olan Jason Raize, uzun siyah saçlı ormanlar kralını, bir başlık ile oynayacak. Simba'nın yakın arkadaşlarından Pumbaa adlı yaban domuzunu canlandıracak olan Alan Robbins'in işi biraz güç. Çünkü, Pumbaa'nın kuklası oldukça ağır ve cüsseli.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!