Aşkın en hüzünlü hâli

Güncelleme Tarihi:

Aşkın en hüzünlü hâli
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2006 10:26

Haftanın yeni filmlerinden biri iki kovboyun tutkulu ilişkisini anlatan Brokeback Dağı. Philip Seymour Hoffman'a Oscar kazandıran Capote, Steve Martin'in başrolde oynadığı Pembe Panter haftanın diğer yeni filmleri. Kırmızı Başlıklı Kız adlı animasyon ise bu çok bilinen masala faklı bir yorum getiriyor.

Haberin Devamı

bu yılın en tartışmalı filmi Brokeback Dağı (Brokeback Mountain) seyirciyle buluşuyor. Bu yıl 8 dalda Oscar'a aday gösterilen film; en iyi yönetmen, en iyi uyarlama senaryo ve en iyi müzik dallarında da heykeli kucakladı.

Düğün Yemeği, Kaplan ve Ejderha, Buz Fırtınası gibi filmleriyle tanınan Tayvanlı Ang Lee'nin yönettiği  Brokeback Dağı, E. Annie Prouxl'ın kısa öyküsünün uyarlaması.

Konusu nedeniyle pek çok tartışma yaratan bazı ükelerde yasaklanan film, iki kovboy arasında 20 yıl boyunca yaşanan tutkulu ilişkiyi anlatıyor.

Haberin Devamı

Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Randy Quaid, Anne Hathaway, Michelle Williams 'dan oluşan oyuncu kadrosunun performansı da görülmeye değer.

Bu arada Kültür Bakanlığı'nın filme 18 yaş sınırlaması getirdiğini de hatırlatalım.

FİLMİN KONUSU

Yaşamını çiftliklerde çalışarak kazanan Ennis Del Mar ve rodeocu Jack Twist, Brokeback Dağı'nda bir koyun sürüsüne çobanlık işine alınırlar. Dağda birlikte geçirdikleri zaman içinde -her ikisi de her ne kadar kendi cinslerine değil kadınlara ilgi duyduklarını belirtseler de- yakınlaşırlar. Aralarında inişli- çıkışlı, tutkulu bir ilişki başlar. İş bitip ayrılırlar. Her ikisi de evlenip çocuk sahibi olur. Tam 4 yıl sonra Jack'in Ennis'e gönderdiği bir kart ile yolları yeniden kesişir. İki kovboy buluşurlar ve ilişkilerine kaldıkları yerden devam ederler.

Bu arada Ang Lee'nin böylesine bıçak sırtı bir konuyu yani iki erkek arasındaki tutkulu ilişkiyi son derece sade ve etkileyici bir şekilde anlattığını da belirtelim.

HAFTANIN YENİ FİLMLERİYLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ İÇİN
http://sinema.hurriyet.com.tr/MovieList.aspx?tid=1

E. Annie Proulx 'un filme esin kaynağı olan öyküsünü aşağıdaki linke tıklayarak okuyabilirsiniz:
http://www.blbl.co.uk/share/bbm.html

Brokeback Mountain'in resmi internet sitesi:
http://www.brokebackmountain.com/splash.html

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!