'Aşkım seninle gurur duyuyorum'

Güncelleme Tarihi:

Aşkım seninle gurur duyuyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 18:48

Terör örgütü PKK mensuplarınca hastane önünde şehit edilen iki polis memuru için Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde tören düzenlendi. Şehit polis memuru Tanju Sakarya'nın eşi Fatma Sakarya'nın sözleri ise yürekleri dağladı... Fatma Sakarya şehit kocasının tabutuna eğilerek "Aşkım seninle gurur duyuyorum" dedi. Konya'da da Dağlıca'da yaralandıktan sonra dün GATA'da şehit olan şehidi evinin önünde altı kardeşi karşıladı.

Haberin Devamı

Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servis'te teröristlerin silahlı saldırısı sonrası hayatını kaybeden polis memurları Tanju Sakarya (26) ve Fatih Kilbey'in (40) cenazeleri, Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundan alınarak, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Türk bayrağına sarılı tabutlarla meslektaşlarının omuzlarında Emniyet Müdürlüğünün bahçesine getirilen şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Törene, Sakarya ve Kilbey'in yakınları, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile çok sayıda vatandaş ve polis memurları katıldı. Törende konuşan Pınarbaşı, şehitler için toplandıklarını belirterek, polisliğin mesleğinin sıradan yapılan bir iş olmadığını söyledi.

Bu mesleğin bir gönül işi olduğunu vurgulayan Pınarbaşı, şunları kaydetti:

"Bunu haktan, hukuktan, millet sevgisi, vatan sevgisi nedir bilmeyenler anlamazlar. Vatan için ve milletin huzuru için canını veren şehitlerimizi sıradan ölüler gibi görenler anlayamazlar. 'İki polis öldürüldü diye hava operasyonu mu yapılırmış' diyenler anlayamazlar. Yaklaşık 40 yıldır kan akıtan, kundaktaki 3 aylık bebekleri dahi kurşunlayarak katleden katiller sürüsünü ve uzantılarını sanki 40 günlük özgürlük savaşçısı masumlar gibi göstermeye çalışanlar, kurdu, kuzu postuna büründürüp kuzu diye millete inandırmaya çalışanlar hiç anlayamazlar."

Aşkım seninle gurur duyuyorum


"BEDELİNİ ÖDEYECEKLER"

Haberin Devamı

Terör örgütü ve uzantılarına en ağır bedeli ödeteceklerini vurgulayan Pınarbaşı, "Polisimize ve askerimize tetik çekenlerden ziyade bunları azmettirenler ve kapalı kapılar arkasından kılavuzluk yaparak cesaretlendirenlere gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın. Şehitlerimizin çok kıymetli aileleri, şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, siz ve herkes emin olsun. Milletimizin ve teşkilatımızın başı sağolsun" diye konuştu.

Vali Küçük ise polislerin 'şehitler kervanı'nın çok kutlu yolcuları olduğunu belirterek, "Şehit ailelerimiz sizlerin acısı çok büyük ve derin biliyoruz ama size söz veriyoruz bu katliamı yapanların yanına kar kalmayacak. Alçaklardan en ağır şekilde hesap sorulacaktır. Türk milletinin ve devletinin gücü karşısında hepsi ama hepsi çok yakında un ufak olacaklar" dedi.

Aşkım seninle gurur duyuyorum


"BİZİ SADECE ÖLÜM AYIRIR DİYORDUN"

Haberin Devamı

Hamile olduğu öğrenilen şehit Sakarya'nın eşi Fatime Sakarya ise elinde eşinin fotoğrafını taşıdı. "Peygamber efendimize komşu oluyorsun tek tesellim bu" diyen Sakarya, "Bana sürekli 'Bizi sadece ölüm ayırır' diyordun ve dediği gibi bizi ölüm ayırdı. Seni benim elimden alan bu vicdansız vatan hainlerini Allah kahretsin, sizinde ciğeriniz yanar inşallah" şeklinde ağıtlar yaktı.

Fatih Kilbey'in (45) eşi Özlem ise 3 çocuğuna sarılarak teselli olmaya çalıştı.

Yapılan duanın ardından şehitlerin naaşı omuzlarda cenaze aracına taşındı. Şehitlerden Sakarya'nın cenazesi daha sonra memleketi Ankara'ya gönderilmek üzere GAP Havalimanına götürüldü, Kilbeyin cenazesi ise karayolu ile memleketi Hatay'a uğurlandı.

Haberin Devamı

‘AŞKIM SENİNLE GURUR DUYUYORUM’
Şehidin yakınlarının cami avlusunda taziyeleri kabul ettiği sırada iki kadın polis memurunun kolları arasında eşinin tabutuna yürüyen Fatime Sakarya, Türk bayrağına sarılı naaşını okşayıp, sarıldı. Geçen yıl evlenen ve bir aylık hamile olan Sakarya, tabutu okşayarak, “Benim şehidimi kalleşçe sırtından vuranlar utansın. Bakın eşim al bayrak tabutun içinde, kalleşler nerede? Ben şehit eşiyim, dimdik ayaktayım, dimdik duracağım, başım dik” diyerek gözyaşı döktü. Fatime Sakarya, eşinin tabutu omuzlarda götürülürken de arkasında yürüyüp, tabuta dokunarak, “Aşkım, bak buradayım, seni çok seviyorum. Beni bırakma, aşkım seninle gurur duyuyorum” demesi yürekleri burktu. Şehit polisin cenaze törenine, ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, milletvekilleri, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Sakarya’nın naaşı Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi. Törene katılan bazı vatandaşlar “şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atarken, tören için üst düzey önlem alınması ise dikkat çekti. Fevzi KIZILKOYUN/ANKARA


Aşkım seninle gurur duyuyorum


KONYALI ŞEHİDE SON GÖREV

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve dün tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Aşkım seninle gurur duyuyorum

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 14 Ağustos tarihinde Jandarma Özel Harekat Timi'ne PKK'lı teröristler tarafından doçka ile düzenlenen ve 3 askerin şehit olduğu, 6 askerin de yaralandığı saldırıda ağır yaralanan askerlerden 23 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, tedavi gördüğü GATA'da şehit olmuştu. Dün akşam askeri uçakla Konya'ya getirilen şehit Özata'nın naaşı, helallik alınması için bulunduğu Beyhekim Devlet Hastanesi'nden alınarak konvoy eşliğinde baba ocağına getirildi. Burada helallik alınıp dualar edildikten sonra şehidin naaşı, Musalla Mezarlığı'ndaki namazgaha getirildi. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya Valisi Muammer Erol, milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muhittin Fatih Sert, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmet Cansaran, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı, protokol mensupları, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namazgahta kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı omuzlara alınarak Konya Şehitliği’ne götürüldü. Burada yapılan duanın ardından şehidin cenazesi gözyaşları arasında defnedildi. (İHA)

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit polis memuru Tanju Sakarya için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törende Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da yer aldı.

BAKMADAN GEÇME!