Askeri Müze'de müzik şenliği

Güncelleme Tarihi:

Askeri Müzede müzik şenliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

İlki geçen yıl düzenlenen ve büyük beğeni kazanan İstanbul Müzik Şenliği'nin ikincisi, 4, 5 ve 6 Aralık tarihlerinde Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi'nde yapılıyor. Kültür Sitesi'ndeki dokuz ayrı salonda yapılacak olan şenlikte halk müziğinden caza, klasik batı müziğinden klasik Türk müziğine, rock'tan etnik müziğe kadar uanan geniş bir yelpazede, konserler verilecek. Atölye çalışmaları, panel, söyleşi ve çocuklara yönelik etkinlikler de düzenlenecek.

İstanbul Müzik Şenliği 2, müzikle ilgili her kesimden insanı keyifli bir ortamda buluşturmayı hedefliyor.

Almanya'nın en büyük radyolarından olan WDR ve Berlin'den Radio MultiKulti de konserleri kaydedip kendi ülkelerinde yayınlayacak.

İstanbul Müzik Şenliği 2 kapsamında çeşitli özel etkinlikler de düzenlenecek. Bunlardan biri de İstanbul- Köln Buluşması adı altında yapılacak olan bir dizi etkinlik. Bu bölümde Modern Strings adlı topluluk Timur Selçuk yönetiminde bir konser verecek. Hans Ulrich Werner'in sunacağı Soundscape Design ve Nedim Hazar'ın sunaağı Dünya Müziği, Almanya ve Almanya'da Yeşeren Türk Müziği söyleşi ve dinletileri de bu bölümde yeralıyor.

Şenlikte çocuklara yönelik bir dizi atölye çalışması da yeralıyor. Çocuklar bu bölümde 'marakas' 'tır-tır' ve 'tam tam' adlı enstrümanları tanıdıktan sonra kendi enstrümanlarını üretip mini bir konser verecekler. Miniklerin müziği görüntülemeye çalışacakları Müziği Resmetmek, bulabildikleri malzemelerle müziği inşa etmeye çalışacakları Müziği İnşa Etmek bu bölümde yeralan diğer etkinlikler. İstanbul Müzik Şenliği 2'yi Açık Radyo ve Pozitif Ajans düzenliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!