Askeri Casusluk Davası'nda tahliye sayısı 16 oldu

Güncelleme Tarihi:

Askeri Casusluk Davasında tahliye sayısı 16 oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 13:48

"Devlete ait gizli belgeleri temin etme” suçlamasıyla 59’u tutuklu 357 sanığın yargılandığı davada, dün akşam saatlerinde 12 muvazzaf asker tahliye edildi. Gece geç saatlerde ise 4 sivilin daha serbest bırakıldığı öğrenildi. Sivil sanıkların isimleri ise şöyle; Sibel Er, Hamide Ergül, Figen Kutluer, Songül Akdin. Böylece kamuoyunda da Askeri Casusluk davası olarak bilinen dosyada toplam tahliye sayısı 16 oldu.

Haberin Devamı

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen hafta görülen ve tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkemenin kararı kısmen bozuldu. İtirazları değerlendiren ve İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararlarını inceleyen Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılamayla ilgili tahliye kararı verdi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde geçtiğimiz hafta görülen son dava celsesinde, mahkeme başkanı Atilla Rahman’ın 31 tutuklu sanık hakkında tahliye istemi yönündeki oyuna karşın, diğer iki üyenin red oyuyla, tahliye çıkmamıştı.
Avukatların itirazı üzerine Bursa'daki mahkeme tutuklu sanıklardan İdris Acartürk, Davut Yıldız, Yavuz Pehlivan, Tamer Nalbant, Mehmet Metin Turan, İrfan Bulut, Erdal Özkan, Erdal Şener, Emin Uğur Özüaçık, Anıl Bilgin, Özcan Özgür Altınbulak ve Asuman Ünlütük'ün tahliyesine karar verdi. Gece ilerleyen saatlerde ise 4 sivilin de tahliye olduğu bilgisi geldi.

Haberin Devamı

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi söz konusu kararında şu görüşlere yer verdi: “Sanıkların tutuklu kaldığı sürelerin, tutukluluk mahiyetinden çıkıp bir yaptırıma dönüşmesi, belirtilen kurumlar itibariyle sanıkların toplanacak delillere müdahale etme risklerinin somut olarak bulunmaması, konumları itibariyle bu delillere müdahale etme imkanları olabilecek tutuksuz yargılanan sanıklar da bulunması itiarıyla tutuklu yargılanan bu sanıkların ne şekilde delillere müdahale edebileceği, somut olarak belirtilmeden tutukluluk hallerinin devamı kararı verilmesi yerinde görülmemiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!