Askerde kazaya 500 bin liralık tazminat davası

Güncelleme Tarihi:

Askerde kazaya 500 bin liralık tazminat davası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2015 11:38

VAN’ın Çaldıran İlçesi’nde yaşayan ve 2013 yılında askerlik görevini yaparken meydana gelen bir kazada sol ayağından yaralanan, ardından 14 ameliyat geçirip çürük raporu verilerek evine gönderilen Barış Demir, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne 500 bin liralık tazminat davası açtı.

Haberin Devamı

Çaldıran’a 4 kilometre uzaklıktaki Oruçlu Mahallesi’nde yaşayan ve askerlik öncesi inşaatlarda çalışan 22 yaşındaki Barış Demir, askerlik görevi için 2013 yılının Şubat ayında acemi birliği olan Ankara’ya, daha sonra usta birliği için Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi’ne gitti. Demir, aynı yıl mayıs ayında ise birliğiyle tatbikat için Kırklareli’nin Pınarhisar İlçesi’ne götürüldü. Burada kazayla ayağını tankın paletlerine kaptırararak yaralanan Demir düzelebilmek için 14 ameliyat geçirdi. Fakat rahatsızlığı devam eden Demir, çürük raporu verilerek memleketine gönderildi. Başından geçen olayı anlatan Demir şöyle konuştu:

Askerde kazaya 500 bin liralık tazminat davası


"Kaza tatbikat için gittiğimiz Kırklareli Pınarhisar İlçesi’nde yaşandı. Burada tank komutanı bana flama takmam için emretti. Flama takacağım sırada, başka bir uzman çavuş tankın kulesini çevirirken tank dişleri bacağımı kaptı. Edirne Tıp Fakültesi’nde 11 ameliyat geçirdim. Orada bir ay kaldım. Sonuç alamayınca, GATA Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gittim. Orda da 3 ameliyat geçirdim. Daha sonra bana çürük raporu vererek memleketime gönderdiler."

BAKANLIK DAVANIN REDDİNİ TALEP ETMİŞ

Ayağının düzelebilmesi için tedavisine devam etmesi gerektiğini ve ağırılarının devam ettiğini de söyleyen Demir şöyle devam etti:

"Şuanda topallayarak yürüyorum. Şimdi bir daha ameliyat olmam gerekiyor ve kendi imkanlarımızla Antalya’ya gittik. Fakat ameliyatın riskli olduğunu söylediler. Ben de kabul etmedim. Askeriye bana rapor verirse tedavime devam edebilirim. 2014 yılının Nisan ayında Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’ne 500 bin liralık dava açtık. Askere gitmeden önce inşaatlarda çalışıyordum. Şimdi birşey yapamıyorum. Bir maaş bağlanabilir bana. Milli Savunma Bakanlığı bu konuyla ilgili vermiş olduğu cevap dilekçesinde, kendilerinin bir kusuru olmadığını ve davanın reddini talep etmişler. Açtığımız dava devam ediyor. Umarım iyi sonuç alırız. Bunun yanı sıra tedavimin tamamlanmasını istiyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!