Aşk evinde basıldı

Güncelleme Tarihi:

Aşk evinde basıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 1998 00:00

Haberin Devamı

Şişli'de pusuya düşürülen reklamcının katil zanlılarından biri Keşan'da sevgilisinin evinde, diğeri ise İstanbul'da yakalandı.

İstanbul'da 12 gün önce otomobilinin içinde yaylım ateşine tutulan reklam ajansı sahibi Ahmet Türkönder'i uyuşturucu satışından doğan alacak yüzünden öldürdükleri belirtilen Tahsin Eşme ve Suat Sürme ile Eşme'nin yanında saklandığı sevgilisi Gamze Tural, polisin düzenlediği operasyonla ele geçirildi.

Yurdışına kaçacaktı

7 Haziran gecesi gerçekleştirdikleri saldırıdan sonra gazeteleri telefonla arayarak Türkönder'i kendisinin vurduğunu söyleyen Tahsin Eşme'yi yakalamak için araştırmalara başlayan Asayiş Şube Cinayet Bürosu dedektifleri, bulunduğu yeri tespit edebilmek amacıyla takibe girişti. Çalışmalar sonunda Eşme'nin Edirne'de bir gece kulubünde şarkıcı olarak sahneye çıkan sevgilisi Gamze Tural ile birlikte olduğunu belirlendi. Edirne'ye giden ekipler Tahsin Eşme ile sevgilisinin Keşan'a gittiğini tespit ettiler. Önceki gece sevgilisi Gamze Tural'la kaldığı eve yapılan baskınla yakalanan Tahsin Eşme'nin yurdışına kaçmaya hazırlandığı belirlendi. Cinayet suçundan yattığı Çanakkale Cezaevi'nden 6 ay önce firar eden Tahsin Eşme'nin üzerinde ‘Mehmet Salih Dikbayır’ adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Eşme'nin verdiği bilgiler doğrultusunda olaya karıştığı belirlenen Suat Sürme de İstanbul'da gözaltına alındı.

Kokain hesaplaşması

Sanıkların sorgusunun sürdüğünü belirten Cinayet Bürosu yetkilileri, 3 kişinin daha arandığını, cinayette kullanılan silahların henüz bulunamadığını bildirdiler. 10 kilo kokain satışından elde edilen paradan 100 bin doların üzerine yattığı için Ahmet Türkönder'i öldürdüğünü belirten Eşme'nin, ‘‘İkazla-rıma rağmen parayı vermedi. Vurmak zorunda kaldık’’ dediği bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!