Aşık Veysel 33'üncü ölüm yıldönümünde anılıyor

Güncelleme Tarihi:

Aşık Veysel 33üncü ölüm yıldönümünde anılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2006 14:53

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Aşık Veysel'in ölümünün 33. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haberin Devamı

Ağar, yayınladığı mesajda, zorlu yaşam mücadelesine, geçirdiği rahatsızlık nedeniyle gözlerini kaybederek başlayan Aşık Veysel'in, ”vatan sevgisiyle toprağı, halk sevgisiyle insanı, hoşgörü anlayışıyla saf demokrasiyi, dili ile güzel Türkçe'yi en iyi anlatan” en büyük ozanlardan olduğunu belirtti. Ağar, “Onun büyüklüğü, eserlerinde gizlidir” dedi.
Veysel'in, Türkçe'nin ustası, toplumun ortak değerlerinden biri olduğunu ifade eden Ağar, şunları kaydetti:“Deyişlerinde birlik ve bütünlük mesajları verdi. Her zaman toplumumuzun hislerine tercüman oldu. Yarım yüzyılı aşkın bir süre yazdıklarıyla, çalıp söyledikleriyle Türk insanının gönlüne ışıklar saçtı.

Sanatındaki ustalığını öğrencileriyle paylaşan Aşık Veysel'in, 21 Mart 1973 günü doğduğu yerde hayatını kaybetmesi, geride bıraktığı ulaşılması güç bir hayran kitlesini de üzüntüye boğmuştur.

Haberin Devamı

Bıraktığı eserleri dillerde ve gönüllerde yaşayan, büyük söz ve saz ustası Aşık Veysel'i, ölümün 33. yıldönümünde bir kez daha saygı ve sevgi ile anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!