Aşı randevusu nasıl, nereden alınır? Covid-19 aşı randevusu iptal edilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Aşı randevusu nasıl, nereden alınır Covid-19 aşı randevusu iptal edilir mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2021 12:30

Covid-19 aşılama süreci tüm hızıyla devam ederken, aşı sırası gelen vatandaşlar aşı randevusu nasıl, nereden alınır gibi soruların yanında herhangi bir nedenle iptal etmek zorunda olanlar da covid 19 aşısı iptalinin yanıtlarını arıyorlar. Aşı sırası gelen vatandaşlar koronavirüs aşı randevularını Sağlık Bakanlığı'nın e Nabız, MHRS ve Alo 182 hattı üzerinden alabilecekler. Aşı randevusu e Devlet üzerinden de oluşturulabilecek. Peki, covid 19 aşı randevusu nasıl alınır, iptal edilebilir mi? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Covid-19 dolayısıyla aşı sırası gelen ya da gelip gelmediğini öğrenmek isteyen vatandaşlar aşı randevusu nasıl alınır sorularının yanıtlarını araştırmaya devam ediyor. E-Nabız üzerinden E-Devlet girişi aracılığıyla kolayca alınabilecek olan aşı randevusu, kişinin telefon ya da SMS tercihine göre bu yöntemlerle de edinilebilecek. Peki, covid 19 aşısı için alınan randevular iptal edilebilir mi? İşte aşı randevusu ve iptali ile ilgili detaylı bilgiler.

E-DEVLET VE MHRS İLE AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı randevusu telefon ile alınacaksa kimlik belgesinin yanınızda bulunması gerekiyor. Eğer aşı randevusu SMS ile alınacaksa TC Kimlik Numarası ve Kimlik Seri Numarasını biliyor olmak yeterlidir. Tüm bunların dışında E-Devlet girişi ile basit bir şekilde aşı randevusu oluşturmak da mümkün olabilmektedir.

Haberin Devamı

RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TELEFONDAN AŞI RANDEVUSU ALMA

Telefondan aşı randevusu oluşturabilmek için Sağlık Bakanlığı MHRS sistemi olan 182 çağrı merkezini arayabilirsiniz. Ancak yoğunluk oluştuğu dönemlerde 182 çağrı merkezi hattı düşmemekte ve iletişimde problem yaşanabilmektedir.

SMS İLE AŞI RANDEVUSU ALMA

SMS ile aşı randevusu almak için ASI boşluk TC Kimlik Numarası boşluk Kimlik Seri Numarası bilgilerini girerek 2023'e göndermek gerekecektir. Örnek;

ASI 1234567890 3934

COVİD-19 AŞI RANDEVUSU İPTAL EDİLİR Mİ?

Belirlenen tarihte aşı randevusuna gidemeyecek olan vatandaşlar aşı randevusunu MHRS ve e-Nabız sistemi üzerinden iptal edilebilirler.

  • MHRS, e-devlet ve e-nabız sistemleri üzerinden koronavirüs aşısı randevusu iptal etme işlemi için;
  • www.mhrs.gov.tr internet adresi üzerinden "randevu al" yazılı butona tıklayın.
  • TC kimlik numarası ve şifre gibi bilgileri boşluklara yazdıktan sonra giriş yapın.
  • Ekranda yer alan "Randevu geçmişi" yazılı butona tıklayın
  • Aktif haldeki randevularınız arasında yer alan koronavirüs aşısı randevusunun yanında yer alan "iptal et" seçeneğine tıklayın.

Mobil uygulama kullanıyorsanız yine randevu geçmişine tıklayarak aşı randevunuz üzerinde yer alan iptal et butonuna tıklamanız gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!