MHRS Covid aşı randevusu alma ve takip ekranı: Aşı randevusu nasıl alınır?

Güncelleme Tarihi:

MHRS Covid aşı randevusu alma ve takip ekranı: Aşı randevusu nasıl alınır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2021 08:56

Aşı randevusu almak isteyenler MHRS ve e-Nabız sistemine yoğun ilgi gösteriyorlar. Öncelikli grupta olan vatandaşlar MHRS, e-Nabız ve alo 182 ile randevularını oluşturabiliyor. Hafta sonları da aşıların devam ettiği hastanelerden randevu alan vatandaşların aşıları, il genelindeki hastanelerde cumartesi ve pazar günleri de yapılabiliyor. Randevusu olan vatandaşlar hafta sonu kısıtlamalarına takılmadan aşılarını olabiliyor.

Haberin Devamı

Aşı randevusu alma ekranı yoğun ilgi görüyor. Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 14 Ocak'ta ilk dozun sağlık çalışanlarına yapılmasıyla başlayan aşılama programına devam ediliyor. Aşı randevusu almak isteyenler bu işlemin nasıl yapıldığını öğrenmek istiyorlar. Öncelikli grupta olan vatandaşlar randevularını online olarak veya telefon ile alabiliyorlar. İşte MHRS covid aşı randevusu alma ekranı

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Öncelikli grupta olan vatandaşlar "mhrs.gov.tr" ve "enabiz.gov.tr" siteleri ile Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabiz mobil uygulamaları üzerinden randevularını oluşturabiliyor.

Vatandaşlar, öncelikli grupta olup olmadığını, aralarında boşluk olacak şekilde "AŞI", "T.C. kimlik numarası" ve "T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi"ni yazarak 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek sorgulayabiliyor.

Haberin Devamı

MHRS Covid aşı randevusu alma ve takip ekranı: Aşı randevusu nasıl alınır

Kişi, aşı yapılacak öncelikli grupta bulunuyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendiriliyor. Uygulamayla seçilen sağlık kuruluşundan tarih ve saat belirtilerek randevu alınabiliyor. Randevu bilgisi SMS ile kişinin telefonuna gönderiliyor.

AŞI RANDEVUSU ALMA EKRANI-TIKLAYINIZ

ALO 182 ÜZERİNDEN DE RANDEVU ALINABİLİYOR

Kovid-19 aşısı olacak vatandaşlar, mobil uygulama veya internetin yanı sıra MHRS Alo 182 hattını arayarak da aşı randevularını alabiliyor.

Vatandaşlar, kendilerine en yakın aile hekimlikleri ile tüm kamu, özel ve üniversite hastaneleri için randevularını oluşturabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!