'Aşı konusunda bakanlık susuyor'

Güncelleme Tarihi:

Aşı konusunda bakanlık susuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 22:57

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof.Dr. Raşit Tükel, aşılanmayan binlerce çocuk olmasını ve aşı karşıtlığını kaygıyla izlediklerini belirterek, “Sağlık Bakanlığı bu konuda sessiz. Bakanlıktan beklediğimiz, topluma güçlü mesajlar vererek aşılanmayı teşvik etmesi” dedi.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı rakamlarına göre aşı yaptırmayı reddeden aile sayısının 2011’de 183 iken, 2016’da 12 bin, 2017’de ise 23 bine çıktığını vurgulayan Prof. Dr. Tükel, “Sadece aşı yaptırmayan değil, aşısı olan çocuklar da risk altında. Hatta özellikle bağışıklığı baskılanmış veya kanser hastası yetişkinler için de risk söz konusu. Kızamık vakaları arttı. Bunlar arasında aşılı çocuklar da var. Durum böyleyken Sağlık Bakanlığı aşı konusunda kendisini kenara çekmiş gözüküyor. Aşı karşıtlığı giderek artar, tartışmalar sürerken bakanlık susuyor” dedi.

‘CEZANIN YOLU AÇILSIN’
Prof. Dr. Tükel, Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 89’uncu, Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci maddesinin değiştirilmesiyle hayat kurtaran aşıların ailelerin inisiyatifine bırakılmadan zorunlu hale getirilmesini ve aşılatmayanlara da ceza verilmesinin hukuki yolunun açılması gerektiğini söyledi. 

BAKMADAN GEÇME!