ASELSAN mühendisi Erdem Uğur evinde ölü bulundu

Güncelleme Tarihi:

ASELSAN mühendisi  Erdem Uğur evinde ölü bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 13:49

ASELSAN’da çalışan mühendis Erdem Uğur (28) evinde ölü bulundu. Polisler Erdem Uğur'un dairesine girdiğinde 'Dikkat gaz açık' yazılı bir uyarı notuyla akrşılaştı. Uğur, yanında mutfak tüpü, tüpün hortumu da yatağın içindeyken ölü halde bulundu. Daha önce de ASELSAN'da çalışan 5 mühendis esrarengiz şekilde ölü bulunmuştu.

Haberin Devamı

İki gün önce iş arkadaşlarına mesaj atan Erdem Uğur, rahatsız olduğunu ve işe gelemeyeceğini söyledi. Daha sonra Erdem Uğur’dan haber alamayan arkadaşları, durumunu öğrenmek için dün sabah Çankaya Cebeci Mahallesi'ndeki evine geldi. Kapıyı çalan arkadaşları içerden ses gelmeyince durumu polise bildirdi.

UYARI NOTU: DİKKAT GAZ AÇIK

Haberin Devamı

ASELSAN mühendisi  Erdem Uğur evinde ölü bulundu
Çilingir yardımıyla içeri giren polis, girişte ‘Dikkat gaz açık’ yazılı kağıdı fark etti. Polis, Uğur’u yatağında hareketsiz halde buldu. Polis, ayrıca Uğur’un yatağının yanında bir adet mutfak tüpü ile tüpün bağlı hortumunun yorganın altında olduğunu gördü. Ortamda yoğun gaz olduğu anlaşıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde şahsın hayatını kaybettiği belirlendi. İlk belirlemelere göre, Erdem Uğur’un gaz zehirlenmesi sonucu öldüğü ifade edildi.

Haberin Devamı

POLİS İNCELEMEYİ MASKEYLE YAPTI

Daha önce de ASELSAN mühendislerinin şüpheli biçimde ölmesi nedeniyle Erdem Uğur'un ölümüyle ilgili Başkent polisi alarma geçti. Asayiş ekipleri yanı sıra Cinayet Büro dedektifleri de olay yerine geldi. Ekipler, bina çevresinde araştırma yaptı. Olay Yeri İnceleme ekipleri de içerdeki yoğun gaz nedeniyle çalışmalarını maskeyle gerçekleştirdi. Detaylı parmak izi araması yapıldı. İncelemelerin ardından toplanan deliller, torbalarla polis aracına taşındı. Şahsın evinde bulunan A4 kağıdına yazılı, ‘Dikkat gaz açık’ yazısı da incelenmek üzere emniyete götürüldü.

ASELSAN mühendisi  Erdem Uğur evinde ölü bulundu

Haberin Devamı

BİNANIN DOĞAL GAZI ÖNCEKİ GÜN İHBAR ÜZERİNE KESİLMİŞ

Apartmandaki vatandaşların, önceki akşam yoğun gaz nedeniyle Başkent Gaz’a ihbarda bulunduğu ve binanın gazının kesildiği öğrenildi. Başkent Gaz, görevlileri bugün ikinci kez gelip inceleme yaptı.

ASELSAN mühendisi  Erdem Uğur evinde ölü bulundu

MANYETİK ALAN KONUSUNDA UZMAN

İzmirli ve bekar olduğu bildirilen mühendis Erdem Uğur'un, manyetik alan konusunda uzman olduğu öğrenildi. Şahsın ikametinde yalnız yaşadığı kaydedildi.

Yapılan incelemelerin ardından mühendis Erdem Uğur’un cenazesi savcının talimatıyla Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ÖLÜMÜ ŞÜPHELİ BULUNAN DİĞER ASELSAN MÜHENDİSLERİ

Haberin Devamı

Hüseyin Başbilen 7 Ağustos 2006’da aracında boğazı ve bileği kesilmiş halde bulunmuş, 17 Ocak 2007’de ise yine Aselsan’da görevli mühendis Halim Ünal’ın kafasına isabet eden tek kurşunla öldüğü haberi gazetelere yansımıştı. 9 gün sonra da bir başka Aselsan çalışanı Mühendis Evrim Yançeken oturduğu binanın altıncı katından düşerek hayatını kaybetmişti. ODTÜ mezunu üç mühendisin önemli askeri projeler üzerinde çalıştıkları ve bu nedenle öldürüldükleri iddia edilmişti.

Yaklaşık 10 ay sonra 9 Ekim 2007’de de yazılım mühendisi Burhanettin Volkan, askerliğini yaparken nöbetçi silahı ile intihar etti. Askere gitmeden önce psikolojik tedavi görmeye başlayan Volkan, vatani görevini yaparken evlenmiş ve dünyaevine gireli henüz 40 gün olmuştu.

Haberin Devamı

26 Ocak 2013'te ASELSAN Akyurt Tesisleri’nde mikroelektronik güdüm ve elektro-optik grubu projelerde çalışan Hakan Öksüz trafik kazasında yaşamını yitirdi. Öksüz'ün kullandığı aracın kontrolden çıkarak şehir merkezi sapağında bariyerlere çarptığı ve daha sonra takla attığı ortaya çıkmıştı. Kazanın ardından olay yerinde Hakan Öksüz’ün kimliğinin, cüzdanının, hatta cep telefonunun dahi bulunmaması akıllarda soru işaretleri bırakmıştı.

ASELSAN mühendisi  Erdem Uğur evinde ölü bulundu
ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in ölümüne bilirkişi 'cinayet' dedi

ASELSAN'DAN BAŞSAĞLI MESAJI

ASELSAN, mühendis Erdem Uğur'un ölümü ile ilgili başsağlı mesajı yayımladı. Mesajda, "Değerli çalışanımız Erdem Uğur 15.01.2015 tarihinde evinde ölü bulunmuştur. 12.02.2014 tarihinden beri ASELSAN'da Ölçüm ve Kalibrasyon Mühendisi olarak görev yapan değerli çalışanımızın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Erdem Uğur'u rahmetle anıyor, ailesinin kederini ASELSAN Ailesi olarak bizler de paylaşıyoruz" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!