Asarlıoğlu'nun cenazesine Şahin ve Günay da katıldı

Güncelleme Tarihi:

Asarlıoğlunun cenazesine Şahin ve Günay da katıldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2014 15:36

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde bir süredir beyin tümörü tedavisi gören ve dün vefat eden Yargıtay 7. Hukuk Dairesi Başkanı İsmail Hakkı Asarlıoğlu (64) son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine AK Parti'den istifa eden eski bakanlar İdris Naim Şahin ve Ertuğrul Günay da katıldı.

Haberin Devamı

Asarlıoğlu için görev yaptığı Yargıtay'da tören düzenlendi. Törene, Asarlıoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yargıtay Başkanı Ali Alkan, mesai arkadaşları, eski bakanlar Ertuğrul Günay ve İdris Naim Şahin katıldı.

Törende konuşan Alkan, Asarlıoğlu'na son görevlerini yapmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Alkan, "İşlerin yoğunluğu nedeniyle oluşan stresli ortamı güler yüzüyle alıp bizi motive ederdi. Güler yüzünün ahirette de sürmesini diliyorum. Onun görünen varlığını son yolculuğuna uğurluyoruz. Ancak geçmişteki hizmetleri, hukuka katkıları ve manevi varlığı kalıcı olup hep bizlerle yaşayacaktır" diye konuştu.

Asarlıoğlu'nun cenazesi, polis bandosu eşliğinde, mesai arkadaşlarının omzunda Kocatepe Camisi'ne götürülmek üzere cenaze aracına taşındı.

Haberin Devamı

İsmail Hakkı Asarlıoğlu için Kocatepe Camisi'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Kocatepe Camisindeki cenaze namazında, Asarlıoğlu'nun ailesi ve yakınlarının yanı sıra Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, mesai arkadaşları, eski bakanlar Ertuğrul Günay ve İdris Naim Şahin saf tuttu.

Asarlıoğlu'nun cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Özgeçmişi

Ordu'da 1950'de dünyaya gelen Asarlıoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

Ordu hakim adayı olarak mesleğe başlayan Asarlıoğlu, sırasıyla Seydişehir, Muradiye, Yavuzeli, Bulancak, Ankara Gölbaşı ve Ankara hakimliği görevlerinde bulundu.

Yargıtay üyeliğine 2002 yılında seçilen Asarlıoğlu,Yargıtay Büyük Genel Kurulunca 2009 yılında Yargıtay Yedinci Hukuk Dairesi Başkanlığına seçilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!